Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajan rezultat

Fantastični Čilić 'ispeglao' Berdycha za polufinale US Opena!

Najbolji hrvatski tenisač izbacio je favoriziranog Čeha i plasirao se među četiri najbolja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je pobijedio Tomaša Berdycha sa 6:2, 6:4, 7:6 (4) i plasirao se u polufinale US Opena nakon dva sata i 14 minuta igre!

Ovim trijumfom Čilić je izjednačio najbolji rezultat karijere, jer već je jednom (Australian Open 2010.) izborio polufinale Grand Slam turnira. Sada ima priliku otići i korak dalje... Nakon što je svladao sedmog tenisača svijeta Čilić u polufinalu čeka boljeg iz meča Gael Monfils - Roger Federer, koji se igra u noći s četvrtka na petak po hrvatskom vremenu.

Na terenu Arthur Ashe Čilić je furiozno otvorio meč, oduzevši Berdychu servis triput u prvom setu, kojeg je za 28 minuta riješio u svoju korist sa 6:2.

Rani break Čilić je ostvario i u drugom setu, ali Berdych se uspijeva vratiti u egal sve do 4:4 kada ponovno gubi servis, a Marin sjajnim servisima potvrđuje kapitalnu prednost od 2:0 u setovima.

Takav razvoj događaja razbudio je Berdycha koji silovito otvara treći set i stiže do 4:1. Kada se činilo da je četvrti set neizbježan, Čilić se vraća i pri rezultatu 5:4 oduzima Berdychu servis za totalni povratak u set. Nakon toga su jedan i drugi uzeli servis-gem i stigao je tie-break. Iako je Berdych prvi načinio mini break, Čilić je odmah vratio servis, a potom kod rezultata 4:4 osvojio tri poena za konačnu pobjedu.

Bio je to njihov deveti međusobni susret i četvrta Čilićeva pobjeda. Ove godine već ga je dobio prije dva mjeseca u 3. kolu Wimbledona. Osim u Wimbledonu, Čilić je Berdycha pobijedio još u dva navrata, 2013. na travi u Queen's Clubu te 2011. u dvorani u Marseilleu.

Posljednji hrvatski polufinalist na US Openu bio je Goran Ivanišević, koji 1996. godine poražen od Petea Samprasa, nakon što je u četvrtfinalu nadigrao Stefana Edberga, kojemu je to bio posljednji meč na US Openu. Ivanišević je i ovoga puta bio u Flushing Meadowsu, no ovga puta kao Čilićev trener.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider