Tenis
SPORTOVI
Tenis
Osječko čudo

Fantastična Donna Vekić u finalu Birminghama!

Donna Vekić stigla je do svog drugog finala na WTA Touru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Taškenta u rujnu 2012., senzacionalna Donna izborila je finale Birminghama (nagradni fond 235 tisuća dolara), pobijedivši u polufinalu Magdalenu Rybarikovu sa 7:6, 1:6, 6:3.

Talentirana Osječanka, koja će 28. lipnja proslaviti svoj 17. rođendan, u uzbudljivom je meču imala više živaca od puno iskusnije Slovakinje, ranije pobjednice ovog turnira.

U prvom je setu svaka tenisačica po tri puta oduzimala servis suparnici tako da je odluka pala u tie-breaku u kojem je za nijansu bolja bila hrvatska tinejdžerica.

Vekić je u drugom setu pala, puno je griješila i omogućila 47. igračici svijeta da s dva breaka osigura treći set. Kod vodstva Rybarikove s 5:1 meč je drugi put prekinut zbog kiše što se za našu tenisačicu zapravo pokazalo prilično dobrim. Nakon povratka je, istina, izgubila gem i set, ali potom je u trećem setu zaigrala sjajno. Čvrsto je držala svoj servis, a breakom u šestom gemu otvorila si je put do velike pobjede.

"Pronašla sam put do pobjede protiv Rybarikove. Nije to bio moj najbolji dan, nisam igrala svoj najbolji tenis, ali na kraju sam pobijedila i sada ću pokušati poboljšati igru za finale. Bila sam pomalo nervozna. Nikad nije lako servirati za meč, ali nekako sam morala ubaciti lopticu u teren. Iznimno sam uzbuđena, ali neću previše razmišljati o finalu. Pokušat ću se opustiti, pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati u nedjelju", rekla je poslije meča uzbuđena Vekić.

Za osvajanje Birminghama Donna će morati pobijediti Slovakinju Danielu Hantuchovu koja je preko Alison Riske preokretom prošla u finale.

Već samim plasmanom u finale Vekić je osigurala značajan napredak na WTA ljestvici sa sadašnjeg 89. mjesta.

 

WTA Birmingham, polufinale:

Vekić - Rybarikova (16) 7:6(5), 1:6, 6:3

Hantuchova - Riske 5:7, 6:1, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider