Tenis
SPORTOVI
Tenis
Mijenjajte pravilnik!

Evo zašto je Marin Čilić ostao bez nagrade za najboljeg sportaša!

Nakon što je HTS javno izrazio razočaranje dodjelom nagrade za najboljeg sportaša u 2014., stigao je i odgovor iz Hrvatskog olimpijskog odbora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski teniski savez ogorčen je što je nagrada za najboljeg hrvatskog sportaša zaobišla Marina Čilića. Međugorac je osvojio US Open i postao teniska senzacija, ušao je u Top 10 najboljih tenisača svijeta i napokon ponovio uspjeh (osvajanje Grand Slama) Gorana Ivaniševića iz 2001. godine.

Šok zbog izbora najboljeg hrvatskog sportaša: Kako je Čilić ostao bez nagrade?

Hrvatski olimpijski odbor odlučio je nagradu još jednom dodijeliti Ivici Kosteliću zbog osvojenog novog srebra na Zimskim olimpijskim igrama. HOO je odgovorio svojim priopćenjem na ono HTS-a i objasnio zašto je Čilić ostao bez nagrade.

Da stvar bude gora, ispada kako Čilić nije bio ni nominiran jer su kriteriji HOO-a medalje s olimpijskih, te svjetskih i europskih prvenstava koja u tenisu kao sportu ne postoje. Takav pravilnik nema apsolutno nikakvog smisla jer po njemu, primjerice, Mario Mandžukić može osvojiti sve trofeje u sezoni, biti prvi striijelac u Europi, ali nema medalju oko vrata s prvenstava koja se te godine niti ne igraju!

No, to nije sve. HOO se pohvalio kako je Čilića nominirao u kategoriji 'sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu', ali je naš tenisač i tu nagradu izgubio i to od hrvatske reprezentacije koja je na SP-u u Brazilu doživjela neuspjeh?!

Priopćenje HOO-a:

''Hrvatski olimpijski odbor (HOO) izuzetno cijeni Marina Čilića i sve njegove sportske rezultate te je ponosan na činjenicu da je osvojio naslov pobjednika US Opena.

Svake godine HOO dodjeljuje nagrade na temelju Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih hrvatskih sportaša i trenera. Sukladno tom pravilniku olimpijska medalja u određivanju nominacija ima apsolutnu prednost, a slijede je medalje osvojene na svjetskim i europskim prvenstvima. Napomenimo i da se u svakoj kategoriji uzimaju u obzir uspjesi sportaša iz 39 olimpijskih i 32 neolimpijska sporta.

HOO je uvijek čvrsto stajao iz Marina Čilića i podržavao sve njegove sportske napore. Uzevši u obzir njegov rezultat ostvaren na US Openu i prepoznavši njegov značaj, ne samo za cjelokupni hrvatski sport već i Republiku Hrvatsku, Marin Čilić je nominiran u kategoriji sportskog promicatelja Hrvatske u svijetu u 2014. godini.

 

Tko vas je od hrvatskih sportaša najviše oduševio u 2014.?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider