Tenis
SPORTOVI
Tenis
Majstor svog posla

EKSKLUZIVNO Jedan od najboljih svjetskih trenera o Đokoviću, Federeru, Ljubičiću, Ćoriću...

Talijan Riccardo Piatti vodi karijeru Borne Ćorića i reporteru Nove TV otkrio je da s Ćorićem ide po Grand Slam naslov.

Riccardo Piatti (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Riccardo Piatti jedan je od najcjenjenijih trenera na ATP Touru. 60-godišnji Talijan radio je s Đokovićem, Ljubičićem, Gasquetom, Raonićem, a danas prema svjetskom vrhu vodi Bornu Ćorića. I ima jasan cilj - osvajanje Grand Slam naslova.

"To je jedan od ciljeva, naravno. Borna ima talent, može to ostvariti, ali morat ćemo mnogo raditi da uspije", istaknuo je Piatti u razgovoru s reporterom Nove TV Sašom Lugonjićem koji je njega i Ćorića posjetio u talijanskoj Bordigheri.

Rezultati tog rada o kojem Piatti priča itekako su vidljivi u dosadašnjih 15 mjeseci zajedničke suradnje.

"Fokusirani smo na tehnički napredak, pozicioniranje, a veliki fokus stavljamo na kretanje i diktiranje poena", kaže Piatti.

Ćorić: U 15 mjeseci nismo imali nijednu svađu

A Borna se nadovezuje:

"Jako smo bliski van terena, što je po meni možda čak i najbitnije... Mogu reći da u godinu i tri mjeseca nismo imali niti jednu svađu što je stvarno nevjerojatno, ali mislim da on i sa svojim iskustvom i sa znanjem jednostavno zna kako posložiti te stvari da sam uvijek fokusiran na tenis."

Ćorića i Piattija spojio je Bornin menadžer Ivan Ljubičić. Čovjek kojeg Piatti poznaje od njegove 14. godine.

"Znam ga otkad je došao iz Bosne, za vrijeme rata u Torino. A, počeo sam ga trenirati kad je imao 17 i ostao s njim cijelu karijeru. Imali smo mnogo snova i neke snove je ostvario. Moj odnos s njim je poseban, jer mi je poput mlađeg brata."

Proslavljeni Talijan nije iznenađen čudesnim rezultatima koje je Ljubičić kao trener ostvario s Rogerom Federerom.

"Jako dobro poznaje igru. I jako dobro poznaje Rogera. Jak je mentalno i donio mu je mnogo stvari koje je Roger trebao u tom trenutku. I to mu je mnogo pomoglo. A, također mu je i prijatelj. To je važna stvar."

Piatti oduševljen Đokovićem, ali Federer mu je broj 1

Piatti je kao 18-godišnjaka vodio i Novaka Đokovića, čijim je pristupom oduševljen.

"Talent koji ima je da je vrlo jak mentalno. I iznimno je fokusiran. Naravno, vidite da se i sjajno kreće i udara lopticu, ali iza toga stoje mnogi dani u kojima se žrtvuje za napredak, da postane najbolji tenisač na svijetu."

Iako vjeruje da Đoković može srušiti Federerov rekord grand slam naslova, za Talijana nema dvojbi tko je najveći tenisač svih vremena.

"Po mom mišljenju Roger. Naravno, Roger. Za njega je toliko lako to što radi na terenu. I važna stvar je što on voli igru. A, to je jako važno za nekog tko želi postati najveći. Roger po mom mišljenju sve radi bolje od drugih."

A, Piatti je vidio sve najveće. I danas znanje u svom centru prenosi i onima koji tek sanjaju o profesionalnoj karijeri. Ali, najvažnije, odlučno radi na osvajanju prvog trenerskog Grand Slama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider