Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Tenis
Preselio se u Italiju

EKSKLUZIVNO Ćorić sprema napad na TOP 10 i poručuje: "Đoković može srušiti Federerov rekord"

Svoju najbolju sezonu priprema Borna Ćorić. Za novi iskorak, Borna se preselio u talijansku Bordigheru, kod slavnog trenera Riccarda Piattija

Riccardo Piatti i Borna Ćorić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Ligurijska rivijera u posljednjih 15 mjeseci postala je baza Borne Ćorića. U gradiću Bordigheri, 30-ak kilometara od Monte Carla, 13. tenisač svijeta dotjeruje elemente za proboj u sam vrh.

"Sviđa mi se, sviđa mi se. Jako je mirno, nema puno stvari za raditi, što je super jer se mogu fokusirati na trening i na spavanje. Uvijek idem na vrijeme spavati, nemam neke prevelike distrakcije", ispričao je Ćorić reporteru Nove TV Saši Lugonjiću.

Monte Carlo je prvi grijeh gdje se nešto može možda malo zgriješiti, iako, sudeći po rezultatima prošle godine nisi baš puno griješio.

"Nisam, nisam, možda jedanput samo."

"Mentalitet se mi se promijenio jako puno"

Razlog Bornina preseljenja u Bordigheru suradnja je s Riccardom Piattijem koja mu je u prošloj godini donijela skok s 48. na 12. mjesto ATP ljestvice.

"Ja mislim da mi se mentalitet promijenio jako puno. Što se tiče tenisa, puno sam agresivniji, puno sam mirniji na terenu i ima dosta nekih tehničkih detalja na kojima smo radili i u prošloj off sezoni, a i sada. Piatti me vidi kao Grand Slam pobjednika, koliko sam ga ja shvatio. Naravno, ja se tome isto nadam i znam da je jako dalek put za to i da treba još jako puno rada", svjestan je Ćorić.

"Borna je mlad igrač, ali iznimno je fokusiran na napredak. Mislim da smo na istoj valnoj duljini i tako ćemo nastaviti i u ovoj godini", naglasio je legendarni talijanski trener.

U 2019. godini cilj je ulazak u TOP 10...

"Imao sam stvarno fenomenalnu prošlu sezonu i nije bilo lako završiti 12. na svijetu, tako da ako se sve potrefi, ako igram dobro, ako sam zdrav što je najbitnije, nadam se da mogu biti top 10.

"Đoković je nevjerojatan profesionalac"

Za korak iznad toga, osvajanje Grand Slam naslova, trenutačno nije spreman nitko od mlađe generacije Bornino je mišljenje. Pogotovo u eri aktualne Đokovićeve dominacije.

"Nevjerojatan profesionalac. Baš smo trenirali, mislim u četvrtak prije Grand Slama i baš smo komentirali ja i cijeli tim, ja sam odigrao super set, izgubio sam ga 6:3. Cijeli trening je bio fenomenalan, ali je bio bolji, a ja sam igrao na jednoj stvarno visokoj razini."

Misliš li da može srušiti rekord Federera od 20 Grand Slam turnira, sad je na 15?

"Mislim da može, definitivno. Mislim da može igrati mirne duše do 37. godine. Kad ga vidim kako sad trenira i kako pazi na sve ne vidim zašto ne bi igrao još 5 godina, a u tih 5 godina mislim da će osvojiti još 5 Grand slamova, odnosno 6."

A, u tih 5 godina i Bornu Ćorića trebale bi se pitati neke stvari na najvećim turnirima, do kojih put vodi preko Bordighere.

Je li te prepoznaju ljudi ovdje u Bordigheri?

"Pa, malo da već, kako sam tu godinu i pol praktički. Svi stvarno znaju Riccarda i dolazi jako puno igrača tu i ja sam tu već proveo dosta vremena, tako da da. Znaju me više manje."

U budućnosti će još više. Pa neka je u teniskim krugovima zapamte kao Bornigheru...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider