Tenis
SPORTOVI
Tenis
16. turnir iz serije Masters 1000

Đoković s dva identična preokreta do naslova u Parizu

Srbijanski tenisač Novak Đoković osvojio je svoj šesti ovosezonski ATP turnir, treći iz serije Masters 1000, koji se ovoga tjedna igrao u predgrađu Pariza – Bercyju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Đoković je po 11. put u karijeri slavio protiv Španjolca Davida Ferrera, branitelja naslova, ovoga puta sa 7-5, 7-5. Bio je to uistinu čudan susret sa po dva identična preokreta u oba seta. Naime, Ferrer je i u prvoj i u drugoj dionici imao vodstvo 5-3, servirao kod 5-4 za set, ali je u oba navrata Đoković nanizao četiri gema uzastopno, ne dozvolivši pritom Španjolcu nijednu set-loptu!

Bio je to 16. osvojeni turnir iz serije Masters 1000 za Đokovića, koji je sada na četvrtom mjestu svih vremena s jednim turnirom manje od Andrea Agassija. Vodeći je na toj ljestvici Rafael Nadal s 26 naslova, dok je drugi Roger Federer s 21.

Recimo i da je ovo bila prva pobjeda Đokovića nad Ferrerom u dvoranskim uvjetima. U prethodna je dva meča, oba puta na završnom ATP Finalsu, slavio Španjolac s 2-0 u setovima.

Recimo i da su naslov u konkurenciji parova uzeli Bob i Mike Bryan, koji su sa 6-3, 6-3 slavili protiv austrijsko-brazilske kombinacije Alexandera Peye i Brune Soaresa. (TS)

ATP Pariz, finale:

Đoković (2) – Ferrer(3) 7-5, 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider