Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hvala Federeru

Đoković osigurao broj jedan na kraju 2012.: Dodig skočio za 43 pozicije

Novak Đoković postat će prvi tenisač kojem je uspjelo dvije godine zaredom završiti sezonu na broju jedan, još od Rogera Federera koji s trona nije silazio od 2004. do 2007.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković postat će prvi tenisač kojem je uspjelo dvije godine zaredom završiti sezonu na broju jedan, još od Rogera Federera koji s trona nije silazio od 2004. do 2007. Da će Nole 2012. okončati na broju jedan postalo je jasno nakon što je Roger Federer otkazao nastup na ovotjednom turniru Masters serije 1000 u Parizu, gdje je trebao braniti naslov.

Tako će Federer izgubiti sve osvojene bodove u Parizu na ljestvici objavljenoj sljedećeg ponedjeljka. Čak i ako potom Švicarac obrani prošlogodišnji naslov na ATP World Tour Finalsu u Londonu, neće biti u mogućnosti skupiti dovoljan broj bodova da bi prestigao Đokovića.

Đoković je broj 1 prepustio Federeru 9. srpnja nakon 53 tjedna provedena na vrhu. Iza njega je sezona u kojoj je dosad ostvario omjer od 70 pobjeda i 11 poraza, osvojio pet naslova, između ostalih i na Australian Openu, te igrao finala Roland Garrosa i US Opena.

Nagradu za završavanje godine na vrhu ATP ljestvice Đoković će primiti tijekom ATP World Tour Finalsa u londonskoj O2 Areni koji započinje 5. studenog.

Dodig skočio za 43. mjesta

Inače, na najnovijoj ATP ljestvici Ivan Dodig je napravio skok od 43 mjesta, zahvaljujući odličnom nastupu i polufinalu u Valenciji gdje je izgubio od kasnije pobjednika Davida Ferrera.

Dodig je sa 110. skočio na 67. mjesto, pretekavši time Ivu Karlovića koji je ostao na 103. poziciji.

Prvi hrvatski reket i dalje je Marin Čilić, koji je pao za jedno mjesto i sada je 15. tenisač svijeta.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider