Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka Federera

Dva lica Novaka Đokovića, no na kraju ipak - finale!

Novak Đoković prvi je finalist ATP World Tour Masters turnira koji se ovoga tjedna igra u Londonu. Nakon sat i 27 minuta igre Đoković je po treći put u svojoj karijeri slavio protiv Keija Nishikorija sa 6-1, 3-6, 6-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U nešto manje od 90 minuta tenisa vidli smo dva lica najboljeg tenisača današnjice - Novaka Đokovića. Srbin je prohujao prvim setom osvojivši pet uzastopnih gemova nakon početnih 1-1. Drugi je set otvorio breakom za 1-0, no onda je uslijedio osjetni pad u njegovoj igri i porast kvalitete u igri japanskog tenisača.

Nishikori je potom držao svoj servis do 4-3 i bio je daleko opasniji na prijemu servisa u odnosu na prvi set. Ključni trenutak druge dionice dogodio se u osmom gemu, kada je Nishikori iskoristio trenutak slabosti kod Đokovića i osigurao priliku servirati za poravnanje. Učinio je to besprijekorno i činilo se da ćemo ipak dobiti prvi pravi zanimljivi susret turnira.

Nishikori je otvorio odlučujući set tako da je izborio dvije break-lopte, no kada ih nije iskoristio tu je priči bio kraj. Japanac je do kraja meča ostao bez ijednog gema pored svog imena.

Đoković sada mirno može čekati pobjednika večerašnjeg okršaja između dvojice Švicaraca - Stanislasa Wawrinke i Rogera Federera. Taj je meč na rasporedu od 21 sat po hrvatskom vremenu.

Spomenimo i da će Đoković u nedjelju loviti svoj treći uzastopni naslov na završnom turniru.

ATP World Tour Finals, polufinale:
Đoković - Nishikori 6-1, 3-6, 6-0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider