Tenis
SPORTOVI
Tenis
US Open

Dramatičan meč Azarenke i Ivanović, Na Li prva polufinalistica

Kineska tenisačica Na Li kao prva je izborila polufinale US Opena i to nakon što je u tri seta, sa 6-4, 6-7(5), 6-2, pobijedila rusku tenisačicu Jekatarinu Makarovu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi put je Na Li izborila polufinale njuorškog Grand Slam turnira gdje će igrati protiv pobjednice meča Serena Williams - Carla Suarez. Inače, u karijeri je Li slavila na Roland Garrosu, te je dva puta igrala finale Australian Opena.

Kineskinja je dominirala protiv Makarove, imala je tijekom meča čak 44 izravna poena, ali je ipak morala igrati treći set. Onaj drugi, izjednačeni, je dobila Makarova u tie-breaku, te se potom držala do 2-2 u trećem setu. No, uslijedio je niz od četiri gema kineske tenisačice i njen plasman u polufinale.

Viktoria Azarenka, druga tenisačica svijeta, imala je u osmini finala težak meč protiv Srpkinje Ane Ivanović. Pobijedila je 4-6, 6-3, 6-4 u ogledu gdje je napravljeno čak 16 break-gemova (Azarenka je devet puta oduzimala servis suparnice, a Ivanović sedam).

Umalo je Srpkinja ovaj meč učinila krajnje dramatičnim jer je kod 5-3 u trećem setu za Azarenku spasila dvije meč-lopte, te napravila break za 5-4. I taj posljednji gem meča je bio napet, ali ga je Ivanović ipak izgubila, a time i meč. (TS) 

US Open, četvrtfinale (tenisačice):

Na Li (5) - Makarova (24) 6-4, 6-7(5), 6-2

osmina finala:

Azarenka (2) - Ivanović (13) 4-6, 6-3, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider