Tenis
SPORTOVI
Tenis
gem od 17 minuta!

Drama u Montrealu: Murray prekinuo crni niz i pobijedio Đokovića u finalu

Andy Murray je nakon trosatne borbe živaca i mnoštva iscrpljujućih poena u nedjeljnom finalu turnira Masters serije u Montrealu stigao do prve pobjede nad Novakom Đokovićem od Wimbledona 2013…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Murray je slavio protiv Đokovića 6-4, 4-6, 6-3 i osvojio svoj treći naslov u Kanadi.

"S obzirom na razvoj događaja na terenu, veseli me što sam izašao kao pobjednik. Lako se moglo dogoditi da mi pobjeda pobjegne iz ruku. No, dobro sam se borio i ostao miran u ključnim trenucima trećeg seta", izjavio je Murray nakon trijumfa kojim je prekinuo niz od Đokovićevih osam pobjeda u njihovim dvobojima koji je trajao od finala Wimbledona 2013.

U finalu Montreala ključnim se pokazao maratonski, 17-minutni peti gem odlučujućeg seta, u kojem je Murray spasio čak šest break-lopti i spriječio Đokovićev povratak u meč. Britanac je poveo 4-1, ali Đoković još nije bio slomljen. Murray je spasio još dvije break-lopte kad je servirao za pobjedu.

"Bio sam agresivan kad je trebalo, pogotovo u trećem setu kad sam bio suočen s break-loptama. Nekoliko sam poena završio na mreži, zaradio nekoliko besplatnih poena dobrim servisima. Vjerujem da nisam mogao biti agresivniji nego što sam to danas pokazao i to mi je pomoglo", rekao je Murray koji je u svom pobjedničkom govoru svijetu donio i jednu ekskluzivnu vijest.

"Prije nekoliko sati sam saznao da je moja trenerica Amelie Mauresmo rodila dječaka. Želim joj čestitati i posvetiti ovaj naslov. Ovo je za tebe Amelie", rekao je Murray.

Britanac koji se trijumfom u Montrealu nakon dvije godine vratio na drugo mjesto pojedinačne ATP ljestvice prekinuo je još nekoliko nizova najboljeg tenisača svijeta. Prije ovog poraza Đoković je bio bez poraza na turnirima iz Masters 1000 serije u 2015. godini nanizavši 30 pobjeda. Murray je prvi tenisač koji je Đokovića pobijedio u finalu nekog Masters 1000 turnira nakon Rogera Federera koji je to posljednji učinio u Cincinnatiju 2012. Od tada je srpski tenisač imao 12 uzastopnih pobjeda u finalima.

"Andy je zaslužio pobjedu. Mislim da je razlika bila u servisu. Nisam dobro servirao set i pol. No, time ne želim umanjiti njegovu pobjedu. Zaslužio je, riskirao je kad je trebao, odigrao neke vrhunske udarce", čestitao je svom suparniku i velikom prijatelju Novak Đoković koji je osvojio 600 bodova i ček na 336.000 dolara.

Murray je iz Montreala otišao bogatiji za 685.200 dolara, 1000 bodova i kao vodeći u redoslijedu US Open serije. Tenisač koji na turnirima do US Opena skupi najviše bodova, ima mogućnost udvostručiti nagradu osvojenu na posljednjem Grand Slam turniru sezone. U izdanju u kakvom je bio u Montrealu, Andy Murray će u New Yorku biti jedan od favorita za ponavljanje trijumfa iz 2012.

ATP Montreal - finale:

Andy Murray (VB/2) - Novak Đoković (Srb/1) 6-4, 4-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider