Tenis
SPORTOVI
Tenis
Meč od pet sati

Drama u Melbourneu: Wawrinka pružio herojski otpor Đokoviću!

Herojski je otpor pružio švicarski tenisač Stanislas Wawrinka prvom igraču svijeta Novaku Đokoviću u osmini finala Australian Opena. Srbin je slavio u pet setova nakon pet sati i dvije minute velike borbe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo je tko mogao pretpostaviti da će branitelj naslova, koji u tri kola ovogodišnjeg turnira u Melbourneu nije ispustio ni set, imati toliko problema protiv tenisača kojeg je pobijedio u posljednjih deset međusobnih okršaja, a pritom je izgubio samo tri seta. No, Wawrinka je od samog početka igrao kao u transu, doveo je Đokovića blizu poraza, ali na kraju je morao čestitati Srbinu koji je slavio 1-6, 7-5, 6-4, 6-7(5), 12-10.

Dok se Đoković još nije ni snašao, Švicarac je napravio tri breaka i projurio prvim setom za 25 minuta. Imao je break više i u drugoj dionici, servirao je za 2-0 u setovima, ali u tom je trenutku prvi put u meču popustio, a to se protiv najboljeg svjetskog tenisača skupo plaća. Đoković je s tri gema u nizu uzeo drugi set, a potom se pokazao boljim i u trećem i činilo se da povratka za 17. igrača svijeta više nema.

No, Wawrinka je u nedjelju igrao jedan od najboljih mečeva u životu. Čvrsto je držao svoj servis u četvrtom setu, a potom osvojio tie-break i odveo dvoboj u peti set. U njega je odmah krenuo s breakom, ali kako ga je brzo napravio, jednako ga je brzo i ispustio. Kod 4-4 Švicarac je imao četiri break-lopte i tu je imao Đokovića na konopcima.

Da je iskoristio samo jednu priliku za obrat, imao bi servis za meč i za vjerojatno najveću pobjedu u karijeri. No, nije u tome uspio, a nakon što su oba tenisača dugo držala svoje servise, Đoković je kod 11-10 iskoristio treću meč-loptu i nešto prije dva sata ujutro po lokalnom vremenu izborio četvrtfinale.

Tu ga čeka peti nositelj, Čeh Tomaš Berdych, koji je ranije bio bolji od Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6-3, 6-2,7-6(13). Berdych bi će možda imati laganu prednost u Đokovićevom umoru, ali loša je vijest za njega da je izgubio 11 od 12 dvoboja protiv srpskog tenisača. 

Australian Open, osmina finala:

tenisači

Đoković (1) - Wawrinka (15) 1-6, 7-5, 6-4, 6-7(5), 12-10

Berdych (5) - Anderson 6-3, 6-2, 7-6(13)

Ferrer (4) - Nishikori (16) 6-2, 6-1, 6-4

Almagro (10) - Tipsarević (8) 6-2, 5-1, predaja Tipsarević

tenisačice

Na Li (6) - Görges (18) 7-6(6), 6-1

A. Radwanska (4) - Ivanović (13) 6-2, 6-4

Šarapova (2) - Flipkens 6-1, 6-0

Makarova (19) - Kerber (5) 7-5, 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider