Tenis
SPORTOVI
Tenis
Brani naslov u Queensu

Drama u Londonu: Čilić slavio nakon velike borbe!

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobijedio je nakon velike borbe, koja je trajala dva sata i 23 minute, Španjolca Feliciana Lopeza sa 4-6, 7-6(5), 7-5. U pitanju je bio meč 3. kola travnatog ATP turnira u Queensu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tako Čilić i dalje ostaje u igri za obranu naslova na turniru u Londonu, makar će mu petak i četvrtfinale biti veliki test. Tada će igrati protiv drugog nositelja turnira, Čeha Tomaša Berdycha, koji je ove godine u Queensu dva meča dobio u dva seta (De Bakker, Žemlja).

Treba priznati da je Čilić bio na konopcima u meču protiv Lopeza. Lako je izgubio prvi set u kojem nije imao niti jednu break-loptu, dok ih je Lopez imao pet i iskoristio ih za jedan break i - set.

U drugom je setu svaki tenisač jednom gubio servis, a Španjolac je bio milimetrima blizu slavlja. Na kraju je drugi set otišao do tie-breaka gdje je Čilić u pravom trenutku, kod 5-5, napravio mini-break i dobio drugi set, dok je u trećem do breaka također došao u idealnom trenutku. Dobio je tri poena zaredom za break (6-5), a potom je lako odservirao za meč i prolaz među osam najboljih na turniru.

Lopez je osvojio više poena u meču (109-107), imao je jednu break-loptu više (10-9), a obojica su po tri puta lomila suparnika na početni udarac. Recimo i da je Čilić odservirao 18 aseva, a Lopez 13.

Čilić je ovim slavljem izjednačio na 2-2 u međusobnim ogledima protiv 31-godišnjeg Španjolca koji je u četvrtak imao dvostruki program u Queensu. Da bi došao do Čilića morao je ranije pobijediti Juliena Benneteaua. (TS) 

ATP Queens, 3. kolo:

Čilić (5) - F. Lopez 4-6, 7-6(5), 7-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider