Tenis
SPORTOVI
Tenis
Dobar mu je razlog

Dragi od Šarapove se rasplakao pred novinarima

Bugarski tenisač Grigor Dimitrov bio je prilično uzdrman nakon što je od Rafaela Nadala izgubio četvrtfinalni meč Australian Opena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sa 3-6, 7-6(3), 7-6(7), 6-2 je slavio prvi tenisač na svijetu Rafael Nadal, a Dimitrov je odmah nakon meča pustio suzu, kao što je i zaplakao na konferenciji za novinare.

''Plačem jer me ovaj poraz boli. I mora boljeti. Imao sam velika očekivanja od sebe na turniru, ali i u ovom meču. Bez obzira što sam igrao protiv najboljeg igrača na svijetu, očekivao sam pobjedu. I zato sam razočaran i zato me poraz boli'', rekao je Dimitrov i nastavio:

''Imao sam svoje prilike, ali nadam se da ću ih u bliskoj budućnosti iskorištavati. Nadam se da ćemo ubrzo Nadal i ja imati sličnih mečeva. Nisam napravio ono što sam zacrtao, ali silno se radujem nastavku sezone. Imam velike ambicije i želim ostvariti svoje snove.

Dimitrov je, uistinu, propustio priliku možda i za plasmanom u polufinale jer je osim vodstva 1-0 u setovima, imao nekoliko prilika dobiti treći set, te povesti 2-1.

''U završnici se Nadal pokazao fizički moćnijim. Ranije sam imao svoju šansu'', dodao je Bugarin.

Rafa: Imao sam sreće

Rafael Nadal je priznao kako je imao i malo sreće.

'Treći je set bio ključan. Kako sam izvukao sve te set-lopte Dimitrova? Pa, imao sam sreće'', rekao je Nadal i nastavio:

''Bilo mi je bitno dobiti treći, ali bio sam spreman i na gubitak. I nakon toga bi se nastavio boriti. I za ubuduće znam da ću se boriti do kraja.''

I ovom je prilikom Nadal imao problema s rukom, odnosno velikim žuljom. Točnije, Nadalu smeta povez kojeg mora držati na ruci zbog njega.

''Za udarce mi takvo što ne stvara problem, makar drugačije držite reket s povezom i bez njega. Na ovo nisam naviknut. No, smeta mi kod servisa. Čini mi se često kao da će mi reket ispasti, poletjeti iz ruke.''

O novom suparniku, makar u tom trenutku nije znao hoće li to biti Federer ili Murray, je Španjolac rekao:

''Nemam što novo reći. Moram igrati najbolje što mogu ako želim pobijediti.''

(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider