Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka je Wimbledon

Donnu uspoređuju sa Šarapovom, ali se to ne sviđa njenom treneru

David Felgate, trener 16-godišnje hrvatske tenisačice Donne Vekić, izjavio je kako je pred njom još jako puno rada do proboja u vrh svjetskog tenisa…

Donna Vekić je svojim odličnim nastupima i prije prošlotjednog bljeska na WTA turniru u Birminghamu privukla veliku pažnju teniske javnosti, a u Birminghamu je s pet pobjeda stigla do finala u kojem ju je zaustavila Slovakinja Daniela Hantuchova.

>> Sjajna Donna blizu Top 50 na svijetu, a nema ni 17 godina

Osječanka je napredovala na WTA ljestvici za 25 pozicija i stigla do 64. mjesta, najboljeg plasmana u karijeri. Najmlađa je igračica među 100 najboljih. Krajem ovog mjeseca napunit će 17 godina.

''Težnje obitelji su ići do vrha. Ona može reći da želi osvojiti Grand Slam turnir, ja sam sretan s time, ali najvažnije je što sada radi i kako se razvija. Mogu reći da je izvanredna u srcu i glavi. Voli dolaziti na mrežu, ali nije još dovoljno dobra da bi to mogla raditi u kontinuitetu. Ima odličan forhend već sada, imat će i odličan servis. Radi na svom kretanju i morat će se bolje kretati. Sjajni su uspjesi koje postiže, ali najvažnije je kako će dalje raditi i nastaviti se razvijati'', veli David Felgate, koji je svojedobno vodio Tima Henmana.

Ruskinja Marija Šarapova, najpopularnija tenisačica i sportašica današnjice, sa 17 godina je osvojila turnir u Birminghamu, a nakon toga i Wimbledon. Neki su novinari Donnu Vekić već usporedili sa Šarapovom, ali Felgate kaže da je to preuranjeno…

''Donna će na Wimbledonu ove godine imati 17 godina. Prema tome, ako je želite usporediti sa Šarapovom, trebala bi osvojiti Wimbledon već ove, a ne iduće godine. To ne mogu zamisliti niti u najluđim snovima. Bit ću sretan ako prođe 1. kolo u Wimbledonu ove godine'', spustio je Felgate loptu na zemlju.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Provedite produženi vikend povodom Dana državnosti u Bluesun hotela Elaphusa 4* u Bolu, smještenom
u blizini poznate plaže Zlatni rat. REZERVIRAJTE DANAS

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider