Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Jednog dana'

Donna Vekić za Dnevnik Nove TV: Nadam se da ću osvojiti Wimbledon

Danijela Hantuhova sigurno zna o čemu priča. Bivša TOP 5 igračica svijeta, danas 30-godišnjakinja koja je porazila 16-godišnju Donnu Vekić u finalu Birminghama vidi maloljetnu Osječanku u samom vrhu svjetskog tenisa.

"Odigrala sam šest odličnih mečeva, pet pobjeda i mislim jednostavno je Danijela taj dan bila bolja. Bio je gust meč, imala sam par prilika, ali ona je imala više iskustva i znala je to iskoristiti", priznaje Vekić.

Najmlađa u prvih 100 na svijetu

Lipanj i Otok. Standardna Wimbledon groznica. Donna već pet godina živi i trenira u Londonu, a Englezi bi je naravno rado posvojili: "Da, to su sad pogotovo ovaj tjedan pitanja. Ali ja im odgovoram da ću uvijek biti Hrvatica i da tu uopće nema uopće govora o promjeni državljanstva."

Osječanka koja će 28. lipnja proslaviti 17. rođendan najmlađa je tenisačica u prvih 100 na svijetu. Ima 81 pobjedu i 27 poraza, a na seniorskim turnirima igrala je finala Taškenta i Birminghama.

Donna i Ana Konjuh jamac su velikh stvari u našem ženskom tenisu: "Nadamo se da ćemo jednoga dana osvojiti Fed Cup jer smo stvarno dobra ekipa i dobro se slažemo svi izvan terena, a kada je riječ o poslu, terenu onda tu igramo za državu zato se nadam da ćemo to jednog dana osvojiti."

Dakako, svetu zelenu travu jedva čeka: "Ja obožavam travu i Wimbledon mi je najdraži Grand Slam, super igram na travi i super se osjećam, zato se nadam da bi ga mogla osvojiti jednom."

Već je Hrvat podigao pobjednički pehar na ovom terenu, a jednog dana nadamo se da će to učiniti i Hrvatica.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider