Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajna forma

Donna Vekić u polufinalu Kuala Lumpura

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (17) plasirala se u polufinale WTA turnira u Kuala Lumpuru nakon pobjede nad Austrijankom Patricijom Mayr-Achleitner 6-4, 7-5...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sat i 40 minuta velike borbe, devet spašenih break-lopti, 10 as-servisa i pet dvostrukih pogrešaka 17-godišnja Osječanka izborila je nastup u polufinalu Kuala Lumpura. Bio je to prvi susret hrvatske i austrijske tenisačice, u kojem je naša predstavnica bolje koristila prilike koje su joj se pružile.

Naime, Vekić je servis svojoj suparnici oduzela u četiri navrata (8 prilika), dok je spasila devet od 11 break-lopti na svom servisu. Ključno je za Vekić bilo kada je zadržala svoj početni udarac u ranoj fazi meča, što joj je omogućilo da po prvi put na ovom turniru osvoji prvu dionicu.

- Zaboravila sam kako je to dobiti meč u dva seta – rekla je nakon susreta vidno raspoložena Vekić.

U drugom je setu dva puta ispuštala svoj servis, ali je zato imala stopostotnu realizaciju break-lopti na servisu suparnice (3/3). U polufinalu će Vekić igrati protiv druge nositeljice, Kineskinje Shuai Zhang, koja je sa 6-2, 2-6, 6-1 bila bolja od Poljakinje Magde Linette. Bit će to prvi susret naše i kineske igračice na WTA Touru.(TS)

 

WTA Kuala Lumpur, četvrtfinale:

Vekić (7) – Mayr-Achleitner (4) 6-4, 7-5

Zhang (2) – Linette 6-2, 2-6, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider