Tenis
SPORTOVI
Tenis
Žilavi Roger-Vasselin

Dodig teškom mukom do drugog kola Pariza

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo završnog ATP turnira iz serije Masters 1000 koji se ovoga tjedna igra u predgrađu Pariza – Bercyju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom međusobnom ogledu na ATP Touru Dodig je sa 7:6(6), 6:4 nadigrao domaćeg predstavnika Edouarda Roger-Vasselina, nakon sat i 36 minuta igre. Susret je bio izjednačen u prvome setu kada su obojica tenisača po jednom gubila svoj početni udarac, što je rezultiralo odlaskom u tie-break. Iako je imao mini-break zaostatka (4:5), Dodig je izvukao set, dobio ga rezultatom 8:6, što se pokazalo ključnim u slamanju duha francuskog predstavnika.

Odmah na početku druge dionice Međugorac je oduzeo početni udarac Roger-Vasselinu, a potom je bez većih problema držao svoj servis do sedmog gema, kada je ponovno breaknuo Francuza. Činilo se da je priči kraj, no uspio je Roger-Vasselin spasiti prvi servis za meč, a potom je kod drugog (5:4) imao čak tri break-lopte za potpuni povratak u me.

Međutim Dodig je ostao koncentriran, izvukao se i plasirao u drugo kolo. Dodig je sveukupno ispalio 20 as-servisa (devet dvostrukih pogrešaka), te je osvojio visoka 82 posto poena nakon prvog servisa, koji mu je bio na svega 45 posto.

Dodig će u 2. kolu igrati protiv 12. nositelja iz Španjolske, Nicolasa Almagra, s kojim se već susreo ove sezone, na zemlji Barcelone, i izgubio sa 6:1, 7:5. Španjolac je u 1. kolu turnira bio slobodan.

 

ATP Masters 1000 Pariz, 1. kolo:

Dodig – Roger-Vasselin 7:6(6), 6:4
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider