Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Tenis
ATP Toronto

Dodig i Čilić namučili Ferrera i Federera

Španjolski tenisač David Ferrer zaustavio je Ivana Dodiga u osmini finala ATP turnira Masters 1000 serije u Torontu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig imao je veliku priliku za proboj u četvrtfinale Rogers Cupu, turnira Masters 1000 serije u Torontu, ali nije uspio realizirati prilike koje je stvarao u drugom i trećem setu dvoboja sa Španjolcem Davidom Ferrerom. Dodig je u prvom setu kapitalizirao sve Ferrerove pogreške u prvom setu, ali kada je trebao potpuno slomiti otpor sedmog tenisača svijeta, Dodig je zakazao.

U poraz su ga odvele neiskorištene break-lopte u drugom i trećem setu. Na početku drugog seta imao ih je čak šest, u prvom gemu trećeg seta još tri, ali nijednu nije uspio realizirati. Za razliku od Dodiga, Ferrer se pokazao maksimalno racionalnim, iskoristivši jedinu priliku u drugom setu te još dvaput slomivši Dodigov servis u trećem. Više od toga mu nije trebalo za prvi prolaz u četvrtfinale na kanadskom Mastersu na kojem je u prijašnjih osam nastupa samo jednom uspio proći do 3. kola.

Čilić namučio Federera

Ni Marin Čilić se nije uspio plasirati u četvrtinu finala ATP turnira u Torontu jer je u osmini finala izgubio od Švicarca Rogera Federera koji je slavio rezultatom 7-6(5) 6-7(3) 6-4.

Ono što nije uspjelo Dodigu protiv Ferrera napravio je Jo-Wilfried Tsonga protiv Novaka Đokovića. Đoković je u meč ušao s prednošću 13-5 u međusobnim dvobojima s Tsongom. Imao je i niz od 11 pobjeda koji je trajao od četvrtfinala Australian Opena 2010. Francuz je na sve to uspio zaboraviti, maksimalno je iskoristio loš dan najboljeg tenisača svijeta te ga za samo 63 minute svladao sa 6-2, 6-2, oduzevši Đokoviću servis čak četiri puta.

Da bi ovo mogao biti dan iznenađenja nagovijestio je već Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je u dva neizvjesna seta svladao trećeg nositelja, Švicarca Stanislasa Wawrinku, te se po prvi put probio do četvrtfinala na kanadskom Mastersu.

Bez borbe je do četvrtfinala stigao Britanac Andy Murray kojemu je Francuz Richard Gasquet, pobjednik nad Ivom Karlovićem u 2. kolu, predao dvoboj zbog ozljede mišića trbušnog zida.

REZULTATI, 3. KOLO:

David Ferrer (Špa/5) - IVAN DODIG (HRV) 1-6 6-3 6-3

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/13) - Novak Đoković (Srb/1) 6-2 6-2

Andy Murray (VB/8) - Richard Gasquet (Fra/12) predaja

Kevin Anderson (JAR) - Stanislas Wawrinka (Švi/3) 7-6(8) 7-5

Grigor Dimitrov (Bug/7) - Tommy Robredo (Špa/17) 7-5 5-7 6-4

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider