Tenis
SPORTOVI
Tenis
ekspresna pobjeda

Dodig pregazio protivnika i ušao u osminu finala Rima

Ivan Dodig uspio je spojiti dvije pobjede na turniru u Rimu i pokazati kako je forma u uzlaznoj putanji. U drugom kolu je nadigrao Čeha Lukaša Rosola s uvjerljivih 6-1, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za pobjedu mu je trebalo tek 75 minuta u meču u kojem je bio bolji protivnik iako nije ušao u susret sa statusom favorita. Rosol je nedavno igrao u finalu ATP turnira u Bukureštu na zemljanoj podlozi, u Madridu je odigrao vrlo izjednačen meč protiv Jeremyja Chardyja te je lakoćom svladao na startu Rima Fabija Fogninija. Sve to davalo mu je nadu u povoljan ishod.

Međutim Dodig je bio vrlo raspoložen od početka meča i nije dao pravu šansu protivniku. U prvom setu hrvatski tenisač vrlo brzo je stigao do 4-0, imao je priliku doći i do petog uzastopnog gema, međutim Rosol se izvukao. U setu je ostao samo nakratko jer je Dodig vrlo brzo dovršio posao i uzeo prvi set sa 6-1.

Drugi set ponudio je izjednačenu borbu do svoje sredine kada Dodig kod 3-2 radi break, zatim spašava 15-40 na svom servisu i poslije toga koristi prvu meč loptu i prolazi u osminu finala.
Rosol je u cijelom meču imao samo te dvije neiskorištene break prilike dok je Dodig s druge strane pet puta oduzimao servis protivniku.

U osmini finala očekuje ga dvoboj protiv boljega iz susreta Jeremyja Chardyja i Rogera Federera.(TS)

ATP Rim, drugo kolo:

Ivan Dodig (Hrvatska) - Lukaš Rosol (Češka) 6-1, 6-2
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider