Tenis
SPORTOVI
Tenis
Karlović ili Pospisil?

Dodig pomeo Nishikorija: Hrvatsko četvrtfinale u Baselu?

Najbolji hrvatski tenisač Ivan Dodig na impresivan se način probio u četvrtfinale ATP turnira koji se igra u švicarskom Baselu. Za manje od sat vremena je pobijedio šestog nositelja Keija Nishikorija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodig je 18. igrača svijeta deklasirao sa 6:1, 6:2 za samo 57 minuta igre. Po dva breaka u svakom setu bila su dovoljna 28-godišnjem Međugorcu da projuri među osam najboljih tenisača na turniru. Pritom suparniku nije dopustio nijednu priliku za break. Uzvratio je na taj način Dodig Nishikoriju za lanjski poraz u Davis Cupu, što je dosad bio jedini njihov međusobni meč.

Zanimljivo, u četvrtfinalu bismo mogli gledati hrvatski dvoboj. Dodig će, naime, igrati protiv boljeg iz ogleda između našeg Ive Karlovića i Kanađanina Vaseka Pospisila.

Spomenimo još da je u francuskom okršaju 1. kola Michael Llodra kreirao senzaciju, izbacivši desetog igrača svijeta Richarda Gasqueta (6:4, 6:2).

ATP Basel, 1. kolo:

Llodra - Gasquet (5) 6-4, 6-2

Pospisil - Haase 6-4, 6-4

Del Potro (1) - Laaksonen 6-4, 6-4

 

osmina finala:

Dodig - Nishikori (6) 6-1, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider