Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo Ivane

Dodig kao nenositelj izbacio prvog nositelja u Eastbourneu!

Drugi hrvatski reket prošao je i drugo kolo ATP turnira u Eastbourneu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Dodig, 54. tenisač svijeta, pobijedio je Milosa Raonica sa 6:2, 7:6. Za jedan sat i 22 minute Dodig je pobijedio Kanađanina s pozivnicom i tenisača kojeg odnedavno kao trener vodi bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić. Dodig je dobio i drugi meč protiv gromovitog servera, nakon što je bolji od njega bio i prije dvije godine na zemlji Barcelone.

Dodig je vladao tijekom cijelog meča i zasluženo je sve okončao u dva seta. Spasio je dvije break-lopte (obje u prvom setu), dok je u prvom dva puta oduzeo servis suparniku.

Dodig je imao više aseva (12:9), imao je 64 posto ubačaja prvog servisa, te je osvojio 35 od 42 poena nakon ubačenog prvog servisa (83 posto). Odmah na startu meča je napravio break, potom je kod 3:2 spasio jednu break-loptu i odjurio na sigurnih 6:2.

Odmah na startu drugog seta je Dodig imao novu break-priliku, ali je nije iskoristio, te se odluka preselila na tie-break. U njemu je Raonic prvi imao mini-break, ali se Dodig vratio i kod 8:7 uzeo poen na servis suparnika što mu je donijelo plasman u četvrtfinale.

Tamo će mu suparnik biti pobjednik meča Martin Kližan - Fabio Fognini.

 

ATP Eastbourne, 2. kolo:

Dodig - Raonic (1) 6:2, 7:6(7)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider