Tenis
SPORTOVI
Tenis
Velika prilika

Dodig i Melo u polufinalu Australian Opena

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo probili su se u polufinale turnira muških parova na Australian Openu, pobijedivši u četvrtfinalu Španjolca Feliciana Lopeza i Bjelorusa Maxa Mirnyija sa 6-0, 3-6, 7-6 (4).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlogodišnji finalisti londonskog Mastersa i četvrti nositelji Australian Opena, Ivan Dodig i Marcelo Melo, započeli su novu sezonu kao da je nastavak stare. U Melbourne Parku su još jednom pokazali da najbolje mečeve igraju na najvećim turnirima te prvi put u karijeri stigli do polufinala prvog Grand Slam turnira u sezoni.

Dodig i Melo su u četvrtfinalu naišli na žestok otpor iskusnih Feliciana Lopeza i Maxa Mirnyija, nakon što su protutnjali prvim setom. Odluka o pobjedniku pala je u tie-breaku odlučujućeg seta, iako je hrvatsko-brazilski par imao break prednosti na početku trećeg seta (3-1) te propuštenu meč-loptu u desetom gemu. Ipak, Dodig i Melo su opet zablistali u odlučujućem gemu, posebno u posljednja dva poena. Prvo je Dodig sjajnim lobom donio nove dvije meč-lopte 4. nositeljima, a potom je Melo sjajanim reternom prošao pokraj nemoćne španjolsko-bjeloruske kombinacije za konačnih 6-0, 3-6, 7-6 (4).

Za prvo finale na Australian Openu, a drugo na Grand Slam turnirima nakon Wimbledona 2013., Dodig i Melo će igrati protiv nepostavljenih Francuza Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Mahuta koji su u četvrtfinalu svladali sunarodnjake, druge nositelje i prošlogodišnje pobjednike Roland Garrosa, Juliena Benneteaua i Edourda Roger-Vasselina sa 7-6 (5), 3-6, 6-3.

Dodigu i Melu će ovo biti četvrto polufinale na Grand Slam turnirima. U Wimbledonu 2013. stigli su do finala, a na US Openu 2013. i 2014. zaustavljeni su u polufinalu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider