Tenis
SPORTOVI
Tenis
Francuzima triler

Dodig i Melo propustili veliku priliku za osvajanje Australian Opena

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo nisu izborili nastup u finalu turnira muških parova na Australian Openu u Melbourneu nakon što su u četvrtak u polufinalnom dvoboju poraženi od Francuza Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta s 4-6, 7-6 (5), 6-7 (5)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva sata i 19 minuta velike borbe i propuštenih prilika, Ivan Dodig i Marcelo Melo ostali su bez prilike boriti se za svoj prvi Grand Slam naslov izgubivši polufinalni meč Australian Opena od francuskog para Pierre-Hugues Herbert - Nicolas Mahut sa 4-6, 7-6 (5), 6-7 (5). Francuzi, kojima je ovo prvi zajednički nastup na Grand Slam turnirima, pokazali su se iznimno opasnim suparnicima, ali su strpljenje i odlična igra Dodiga i Mela u drugom i trećem setu doveli na prag pobjede.

Sve do trećeg gema drugog seta Dodig i Melo nisu imali nijednu priliku za break, dok su Francuzi iskoristili jednu od osam break-lopti što im je donijelo prvi set. Hrvatsko-brazilska kombinacija napravila je break u trećem gemu odlučujućeg seta te tu prednost držala do desetog gema, kad je Melo propustio servis za pobjedu. Ipak, Dodig i Melo su mogli do pobjede u tie-breaku trećeg seta u kojem su vodili s 5-2, ali su izgubili pet poena zaredom i time propustili priliku ponovno se boriti za Grand Slam naslov nakon što su ih 2013. u finalu Wimbledona pobijedili američki blizanci Bob i Mike Bryan, najbolji par svih vremena.

Herbert i Mahut će za naslov će igrati profiv Talijana Simonea Bolellija i Fabija Fogninija koji su u drugom polufinalnom dvoboju sa 6-4, 3-6, 6-3 nadigrali nizozemsko-rumunjski par Rojer – Tecau. Bolelliju i Fogniniju, pobjednicima umaškog turnira parova iz 2011. godine, to će također biti prvi nastup u finalu Grand Slam turnira. Finalni dvoboj muških parova u Melbourne Parku na programu je u subotu, po završetku finalnog dvoboja tenisačica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider