Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajan uspjeh

Dodig i Melo na pragu polufinala Mastersa!

Hrvatski tenisač Ivan Dodig došao je na mali korak od polufinala ATP World Tour Finalsa u Londonu sa svojim brazilskim partnerom Marcelom Melom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodig i Melo su, nakon velike pobjede nad braćom Bobom i Mikeom Bryanom u prvom kolu, slavili protiv poljske kombinacije Marcin Matkowski/Mariusz Fyrstenberg sa 6-3, 3-6, 10-2, čime su došli na milimetar od polufinala.

Naime, ukoliko u večerašnjem drugom dvoboju u skupini braća Bryan pobjede Aisam-Ul-Haq Qureshija i Jean-Juliena Rojera, tada će Dodig i Melo biti sigurni polufinalisti i to s prvog mjesta u skupini!

Dodig i Melo su odigrali gotovo savršen susret u kojem im se dogodio samo jedan jedini slabiji servis-gem, koji ih je u konačnici koštao odlaska u treći set, odnosno meč tie-break. Hrvatsko-brazilska kombinacija je prvu dionicu otvorila s vodstvom 3-0 (jedan break), te je isto održavala do samog kraja seta.

Ista se situacija dogodila i u drugom setu, samo u zamijenjenim ulogama. Poljaci su poveli s 3-0, no Dodig i Melo su imali dvije break-lopte za povratak u meč, međutim nisu ih iskoristili.

Srećom, u meč tie-breaku nije bilo ni najmanje neizvjesnosti, jer su Dodig i Melo napravili rani mini-break, a potom još jedan prije promjena strana, koji je u potpunosti izbacio Poljake iz takta. Naša je kombinacija osvojila svih šest poena na svom servisu i s 10-2 izborila drugu pobjedu u Londonu.

Za dva dana Dodig i Melo igraju posljednji meč u skupini, vjerujemo rezultatski nebitan.

ATP World Tour Finals, parovi, 2. kolo:

Dodig/Melo (3) – Fyrstenberg/Matkowski (8) 6-3, 3-6, 10-2
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider