Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uvjerljiv protiv Gulbisa

Đoković prvi finalist Roland Garrosa!

Srpski tenisač Novak Đoković prvi je finalist ovogodišnjeg izdanja Roland Garrosa, nakon što se relativno glatko obračunao s Latvijcem Ernestsom Gulbisom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva sata i 34 minute igre Đoković je slavio sa 6-3, 6-3, 3-6, 6-3 u šestom međusobnom ogledu protiv Latvijca na ATP Touru. Od prethodnih pet Đoković je slavio u njih četiri.

Gulbisov je trener u četvrtak najavio da njegov pulen ne vjeruje u pobjedu protiv Đokovića, a tako je Latvijac i odigrao prva dva seta. Doduše stigao je prvi do break-lopte, ali ju nije iskoristio. Nakon toga je Đoković napravio tri breaka, dva u prvom i jedan u drugom setu, te sa po dva puta po 6-3 poveo s 2-0 u setovima.

Gulbis je daleko bolje odradio treći set, u kojem nije dopustio Đokoviću nijednu break-loptu, da bi kod vodstva 4-3 napravio ključan break za odlazak u četvrti set.

Đoković je poveo s 2-0 u četvrtom setu, a onda se Gulbis nakratko probudio i držao egal do 3-3. No Đoković nakon toga veže tri uzastopna gema i osigurava priliku da osvoji jedini Grand Slam naslov koji mu nedostaje.

Suparnika u finalu saznat će kroz neka tri sata, nakon što svoj susret odigraju Rafael Nadal i Andy Murray. (TS)

Roland Garros, polufinale, polufinale:

Đoković (2) – Gulbis (18) 6-3, 6-3, 3-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider