Tenis
SPORTOVI
Tenis
Rafa bolji međusobno

Đoković nastavio seriju protiv Nadala i obranio naslov u Rimu

U još jednom teniskom klasiku, odigranom u finalu ATP Masters 1000 turnira u Rimu, Novak Đoković je pobijedio Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 6:3.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nastavljena je tako serija srpskog tenisača protiv prvog svjetskog reketa. Đokoviću je ovo četvrta uzastopna pobjeda protiv Nadala, ali Španjolac i dalje ukupno vodi s 22:19. Nadal je čak sedam puta osvajao turnir u Rimu, uključujući i posljednje dvije godine, dok je Đokoviću ovo treća kruna na zemlji talijanske prijestolnice. Ukupno je srpskom tenisaču ovo 44. naslov u karijeri, dok je Nadal ostao na 63 naslova, a sada iza sebe ima 28 izgubljenih finala.

U prvom je setu Španjolac brzo stigao do dva breaka prednosti. Đoković je vratio jedan break, imao i 40:0 na Nadalov servis za potpuni povratak, ali prvi igrač svijeta se izvukao i poveo s 1:0 u setovima. Odmah na startu druge dionice Srbin je oduzeo servis suparniku, ali Nadal mu je uzvratio u petom gemu. Nije to, međutim, omelo Đokovića koji je odmah potom kreirao novi break i došao do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem trećem setu Đoković je ponovno prvi došao do breaka, Nadal se nakratko vratio, da bi mu Srbin do kraja još dvaput oduzeo servis i poslije dva sata i 19 minuta igre došao do velike pobjede.

ATP Rim, finale:

Đoković (2) - Nadal (1) 4:6, 6:3, 6:3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider