Tenis
SPORTOVI
Tenis
Koga je to grlio?

VIDEO Đoković komentirao 'rat' s publikom i objasnio potez nakon pobjede

Novak Đoković još je jednom pobijedio Rogera Federera za svoj 10. naslov na Grand Slam turnirima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrao je sva četiri finala ove godine, a nije uspio ove godine osvojiti samo Roland Garros. U finalu US Opena opet je nadmašio najvećeg, Rogera Federera. Za Švicarca je bio skoro cijeli Artur Ashe stadion, a Đoković je morao igrati i protiv zvižduka navijača u New Yorku.

Đoković opet porazio Federera u Grand Slam finalu i uzeo drugi US Open

''Igram kako bih zaslužio podršku publike, nadam se da će u budućnosti tako i biti'', poentirao je nakon slavlja Novak Đoković na pitanja oko događaja na tribinama.

''Naravno da u tri sata meča imate padova u koncentraciji i dopustite da vas takve stvari ometaju'', rekao je srpski tenisač koji je također poručio:

''Svatko ima pravo birati za koga će navijati. Ne mogu ja sad sjediti ovdje i kritizirati publiku.''

Đoković je uvijek imao problema na turnirima u SAD-u. Kao da tamošnjoj publici nikad nije do kraja 'sjeo'.

''Logično je da navijaju za većeg tenisača i šampiona kao što je Roger, gdje god da igramo on ima veću podršku. Nema nikakve sumnje da apsolutno zaslužuje takvu podršku zbog svega što je napravio na i izvan teniskog terena u proteklim godinama.''

Mediji su se raspisali i o Đokovićem uskliku 'Ovo je Sparta!'. Nakon meča popeo se do svoje lože, izgrlio se s obitelji i suprugom, a onda uzviknuo spomenuti citat iz filma '300'. Razlog je Gerard Butler, škotski glumac koji je sjedio u njegovoj loži.

''Mi smo dobri prijatelji. Bio je u gradu pa sam ga pozvao. Poslao sam mu jučer fotografiju jer samo gledao taj film. Nakon meča sam viknuo 'Ovo je Sparta' i osjećao sam se sjajno. To je jedan od filmova koji me najviše inspirirao '', rekao je prvi tenisač svijeta.

Na kraju su zajedno 'Spartu' ponovili i pred novinarima...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider