Tenis
SPORTOVI
Tenis
S Murrayjem za naslov

Đoković i Wawrinka ponovno u pet setova, no ovoga puta bez drame

U finalu prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena zaigrat će prvi igrač svijeta Novak Đoković i Škot Andy Murray...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon malo manje od tri i pol sata igre Đoković se osvetio Wawrinki za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu, kada je Švicarac slavio s 9:7 u petom setu, te u konačnici uzeo naslov pobjednika. I ovoga je puta meč otišao u pet setova, međutim drame u njemu, za razliku od prošle dvije sezone kada su mečevi također odlazili u peti set, nije bilo.

Wawrinka je imao veliku priliku uzeti prvi set s obzirom da je imao break prednosti, no Đoković je uspio nadoknaditi izgubljeni servis i odvesti set u tie-break. Svega je osam poena bilo dovoljno da Đoković osvoji prvu dionicu rezultatom 7:1.

Wawrinka je uzvratio u drugom setu breakom za 4:2 no ovoga se puta, za razliku od prvog seta, nije slomio. Zadržao je svoj početni udarac i uvjerljivo poravnao na 1:1 u setovima.

U trećoj dionici Đoković je stekao rani break prednosti, imao je break-loptu za 4:0, no Wawrinka se u konačnici uspio vratiti u set i poravnati na 4:4. Međutim, prvi igrač svijeta uvjerljivo drži svoj servis za 5:4, a potom Wawrinka propušta 40:15 na svom servisu i Đoković radi break za osvajanje trećeg seta.

Četvrti set otvoren je na identičan način kao i treći, no za razliku od prošlog puta Đoković nije uspio potvrditi rani break prednost. Wawrinka je kod rezultata 1:2 spasio tri break-lopte i od tog trenutka zaigrao puno bolje. Oduzeo je početni udarac Đokoviću kod 3:3, te je potom odveo meč u peti set.

Očekivala se prava drama, no Wawrinka se nije ni uspio upisati na semafor!

Đoković i Murray će po 24. put u karijeri igrati jedan protiv drugog, a trenutni omjer je 15:8 u korist srpskog tenisača. Tri su puta igrali na Australian Openu i sva je tri puta slavio Đoković. Posljednji susret na Australian Openu igrali su u finalu 2013. godine kada je Đoković slavio s 3:1 u setovima. Đoković je dobio četiri posljednja dvoboja, a posljednji put kada je Škot slavio bilo je u finalu Wimbledona 2013. godine (3:0).

Ukoliko osvoji naslov Australian Open Đoković će postati najuspješniji tenisač ovog turnira u Open Eri s pet naslova. Đoković se bori za svoj osmi Grand Slam naslov, a Murray za treći.

Australian Open, polufinale:

Đoković (1) - Wawrinka (4) 7:6(1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider