Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nishikori prošao Raonica

Đoković i Murray u tri čista seta izborili međusoban okršaj u četvrtfinalu US Opena

Novak Đoković i Andy Murray bez ikakvih su problema izborili međusobni okršaj u četvrtfinalu US Opena. Nadu kanadskog tenisa Milosa Raonica izbacio je Kei Nishikori koji je prvi Japanac u četvrtfinalu US Opena još od 1922.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dnevni okršaji na posljednjem Grand slamu sezone pripali su dvobojima Novaka Đokovića i Philippa Kohlschreibera, te Andyja Murraya i Jo-Wilfireda Tsonge. Oba meča završila su čistim pobjedama od 3-0 u setovima.

Đoković je bez većih problema apsolvirao Nijemca s 6:1, 7:5, 6:4. Kohlschreiber se najbolje držao u drugom setu kada je spasio dvije 'break' lopte, no Đoković se „nahranio“ s nekoliko fantastičnih poteza što mu je dalo dodatno samopouzdanje da bez izgubljenog seta dođe do četvrtfinala.

Tamo će ga čekati Andy Murray koji je lakše od očekivanog apsolvirao nedavnog pobjednika Masters turnira u Torontu Jo-Wilfireda Tsongu. Škot je s dva puta po 7:5 i 6:4 poslao Francuza „kući“. Tsonga je djelovao umorno i nije mogao pronaći igru za Murrayeve odlične reterne i forhend 'winnere'.

Noćne mečeve obilježio maraton Nishikorija i Raonica

Kei Nishikori i Milos Raonic svojim su mečem od četiri sata i 19 minuta potrajali do dugo u newyoršku noć. Točnije do 02:26 ujutro s čime su se izjednačili s najdužim mečem na US Openu do sada. Nakon velike borbe slavio je Nishikori rezultatom 4:6, 7:6(4), 6:7(8), 7:5, 6:4 i time postao prvi Japanac nakon Zenze Shimidzua iz 1922. koji je prošao u četvrtfinale US Opena. Nishikori je djelovao puno bolje od Raonica u posljednja dva seta. Mogao je i prije završiti peti set, no Kanađanina je spašavao odličan servis koji ga je i držao u igri.

Odličnog Nishikorija, koji se nedavno vratio nakon pauze zbog ozljede, u četvrtfinalu čeka Stan Wawrinka. Treći nositelj je u četiri seta (7:5, 4:6, 7:6(7), 6:2) izbacio Tommyja Robreda koji je imao više 'break' lopti no nije ih uspio iskoristiti. Nakon što je u trećem setu 'tie-break' otišao na stranu Wawrinke, Robredo je posustao a Švicarac je lako završio meč u svoju korist.

Četvrto kolo kompletirati će se današnjim mečevima između Rogera Federera i Roberta Bautiste Aguta, Marina Čilića i Gillesa Simona, Tomaša Berdycha i Dominica Thiema te Grigora Dimitrova i Gaela Monfilsa.

US Open, tenisači, 4. kolo:

Novak Đoković (SRB/1) - Philipp Kohlschreiber (Nje/22) 6:1, 7:5, 6:4
Andy Murray (VB/8) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA/9) 7:5, 7:5, 6:4
Stanislas Wawrinka (Švi/3) - Tommy Robredo (Špa/16) 7:5, 4:6, 7:6 (7), 6:2
Kei Nishikori (Jap/10) - Miloš Raonić (KAN/5) 4:6, 7:6 (4), 6:7 (6), 7:5, 6:4
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider