Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čilić za odluku

Delić propustio donijeti pobjedu Hrvatskoj: Haase okrenuo 0-2 u setovima

Najbolji nizozemski tenisač Robin Haase nadoknadio je dva seta zaostatka u dvoboju s Matom Delićem i pobjedom 3-6, 4-6, 6-4, 6-1, 6-4 nakon tri sata i 16 minuta borbe izjednačio rezultat na 2-2 u kvalifikacijskom dvoboju za Svjetsku skupinu Davis Cupa u Amsterdamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odlučujućem, petom meču za Hrvatsku će igrati pobjednik US Opena Marin Čilić, dok se nizozemski izbornik Jan Siemerink odlučio ubaciti Thiema de Bakkera umjesto Igora Sijslinga.

Prava je šteta što 21-godišnji Mate Delić nije uspio okruniti pobjedom maestralnu igru iz prva tri seta protiv Haasea te tako postati prvi hrvatski tenisač koji je u svom prvom nastupu za reprezentaciju donio dva od tri boda potrebna za pobjedu.

Kaštelanin je odlično otvorio meč i breakom već u drugom gemu stvorio prednost koju nije ispustio, iako je Haase u dva navrata zaprijetio u gemovima na Delićevom početnom udarcu. Scenarij prvog seta preslikan je i na drugu dionicu. Delić je svoju priliku za break iskoristio u sedmom gemu i spriječio mogući povratak Haasea.

No, Nizozemac nije želio otići s terena bez borbe. Kao što su u prva dva seta propuštene break-lopte Haasea gurnule u veliki rezultatski zaostatak, isto tako su spriječile Delića da do pobjede dođe u tri seta. Haase je do jedine prilike za break stigao u desetom gemu, što je ujedno bila i set-lopta za Nizozemca.

Osvojeni set pokrenuo je Haasea i navijače u Ziggo Domeu pa je domaći tenisač nastavio svoj niz i u četvrtom setu, u kojem je poveo 5-0 te Deliću prepustio svega jedan gem. Nakon dva sata i 33 minute igre Haase je uspio vratiti meč u ravnotežu i izboriti peti, odlučujući set.

U njemu je Delić prvi stigao do breaka, poveo 2-0, ali tu svoju prednost nije uspio zadržati. Nizom od četiri gema, Haase je još jednim preokretom stvorio prednost koju je zadržao i pretvorio u konačnu pobjedu, kad je nakon tri sata i 16 minuta borbe Delićev bekend završio u mreži. (Hina)

NIZOZEMSKA - HRVATSKA 2-2

Robin Haase - Mate Delić 3-6, 4-6, 6-4, 6-1, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider