Tenis
SPORTOVI
Tenis
Murray autoritativno

Davis Cup: Neočekivana drama već prvog dana finala

Za trofej Davisova Cupa u Belgiji se bore domaćin i Velika Britanija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prvog dana finala Davis Cupa u Gentu rezultat između Belgije i Velike Britanije je 1-1.

Belgija je povela sa 1-0, a prvi bod domaćoj reprezentaciji osigurao je njezin prvi igrač David Goffin koji je preokretom svladao drugog britanskog igrača Kylea Edmunda sa 3-6, 1-6, 6-2, 6-1, 6-0.

Edmund je sjajno započeo susret i s pregršt 'winnera' odjurio do vodstva 2:0 u setovima. Međutim nakon toga je proigrao 16. igrač svijeta i očitao lekciju mladom Britancu. Edmund je do kraja susreta uspio uhvatiti svega tri gema.

U drugom susretu Andy Murray je sa 6-3, 6-2, 7-5 nadigrao Rubena Bemelmansa i potvrdio prognoze koje su i nagovještavale rezultat 1-1 nakon prva dva pojedinačna susreta. Bemelmans je zaprijetio u trećem setu povevši s 4:2, no nakon toga je Murray napravio seriju 5:1 i poravnao rezultat dana na 1:1.

U subotu je na programu igra parova u kojoj su za Belgiju prijavljeni Kimmer Coppejans i Steve Darcis, a za Veliku Britaniju braća Andy i Jamie Murray, dok će se preostala dva pojedinačna susreta igrati u nedjelju.

Belgija dosada niti jednom nije osvojila Davis Cup, dok je Velika Britanija svoj posljednji od ukupno devet naslova osvojila još 1936. godine.

Davis Cup, finale:

BELGIJA - VELIKA BRITANIJA 1-1

David Goffin - Kyle Edmund 3-6, 1-6, 6-2, 6-1, 6-0

Ruben Bemelmans - Andy Murray 3-6, 2-6, 5-7

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider