Tenis
SPORTOVI
Tenis
Đoković odlučuje

Davis Cup: Srbi preko braće Bryan došli do meč-lopte

Teniska reprezentacija Srbije došla je u dobitnu poziciju tijekom četvrtfinalnog gostujućeg dvoboja Davis Cupa, kod Sjedinjenih Američkih Država...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac ostvarili su gotovo sigurno ključnu pobjedu u igri parova protiv braće Bryan, najboljeg svjetskog para već godinama. Bilo je 7-6(5), 7-6(1), 5-7, 4-6, 15-13 za srpsku kombinaciju, te sada sve u svojim rukama ima najbolji svjetski tenisač Novak Đoković. On u prvom nedjeljnom meču igra protiv Sama Querreyja i očekivana njegova pobjeda odvest će Srbiju u polufinale.

Amerikanci su, dakako, u startu malo vjerovali da mogu barem jednom slomiti Đokovića, pa je njihov dobitni scenarij bio dvije pobjede protiv Troickoga i ova u paru, no braća Bryan su zakazala.

Igra parova bila je kranje dramatična i nakon četiri sata i 23 minute je pala odluka. Kod 13-13 su Zimonjić i Bozoljac napravili break, ali su unatoč tome braća Bryan u idućem gemu došli do 15-40, na mali korak do nastavka drame. No, Srbi su vezali četiri poena i proslavili veliku pobjedu.

Ništa manje dramatično nije bilo u Kanadi gdje je domaćin došao do pobjede u parovima protiv Italije i poveo 2-1. Meč Raonica i Seppija, prvi nedjeljni, mnogo će toga odlučiti.

Daniel Nestor i Vasek Pospisil su slavili 6-3, 6-4, 4-6, 4-6, 15-13 protiv Fogninija i Braccialija, poslije dva i pol sata igre. Kod 13-13 je napokon na servisu "puknuo" Fognini, a kanadski dvojac takvu šansu nije uspio uprskati u gemu kada je servirao za pobjedu. (TS) 

Davis Cup, četvrtfinale:

SAD - Srbija 1-2

M. Bryan / B. Bryan - Zimonjić / Bozoljac 6-7(5), 6-7(1), 7-5, 6-4, 13-15

Kanada - Italija 2-1

Nestor / Pospisil - Fognini / Bracciali 6-3, 6-4, 4-6, 4-6, 15-13

Kazahstan - Češka 1-2

Argentina - Francuska 2-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider