Tenis
SPORTOVI
Tenis
Srbi ispali

David Cup: Britanci poveli, Belgijanci i Argentinci u polufinalu

Tenisači Belgije već su se u subotu plasrirali u polufinale Davis Cupa, dok je u Londonu Velika Britanija povela s 2-1 protiv Francuske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Jamie i Andy Murray pobijedili su francusku kombinaciju Nicolas Mahut/Jo-Wilfried Tsonga s 4-6, 6-3, 7-6(5), 6-1, iako su izgubili prvi set. Britanci su na travi Queensa slavili u igri parova i sada ih samo bod dijeli od ulaska u polufinale, a to bi mogao učiniti Andy Murray već u prvom meču u nedjelju protiv Gillesa Simona. Britanci su u polufinalu zadnji puta bili daleke 1981. godine.

Belgijanci su slavili u parovima u svom Oostendeu i s 3-0 izbacili Kanađane, te se po prvi puta plasirali u polufinale još od 1999. godine. Ruben Bemelmans i debitant Kimmer Coppejans slavili su protiv Daniela Nestora i Adila Shamasdina s 7-5, 3-6, 6-4, 6-3. Kanađani su u Belgiju došli bez svojih ozlijeđenih prvih igrača Miloša Raonića i Vaceka Pospisila.

Belgijanci u polufinalu idu na Argentinu, koja u Buenos Airesu vodi s nedostižnih 3-0 protiv Srbije, dok Australci kod kuće gube s 1-2 protiv Kazahstana.

Odlučujući poen Argentini je donio par Carlos Berloq/Leonardo Mayer, koji je bio bolji od Nenada Zimonjića i Viktora Troickog s 6-2, 6-4, 6-1. Argentinci su dosad četiri puta bili u polufinalu, ali još čekaju prvi naslov.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider