Tenis
SPORTOVI
Tenis
Odservirao 23 asa

Čudesni Karlović izbacio Berdycha u prvom kolu Basela

Hrvatski tenisač Ivo Karlović napravio je veliko iznenađenje, te je na startu dvoranskog ATP turnira u Baselu izbacio drugog nositelja Tomaša Berdycha. Slavio je Karlović sa 4-6, 7-6(4), 7-6(2)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije dva sata i 23 minute igre Karlović je pobijedio sedmog igrača na svijetu, makar u meču nije imao niti jednu jedinu break-loptu!

U prvom je setu Berdych imao jednu break-priliku, kod 4-4, te ju je iskoristio za set. U drugom je također samo Čeh imao break-šansu, ali je tom prilikom Karlović sačuvao svoj servis i odvukao je drugi set do tie-breaka.

U njemu je prvi došao do mini-breaka, ali ga i propustio zbog dvostruke servis pogreške. Došao je uz pomoć mreže Karlović i do drugog mini-breaka koji je, tom prilikom, čuvao do kraja čime je izjednačio na 1-1 u setovima.

U trećem setu, odmah na startu, Karlović je spasio dvije break-lopte, kao i 0-30 kod 4-3 za češkog tenisača. Spasio je Karlović i meč-loptu kod 5-4, te je i tada osigurao tie-break koji je otvorio s 4-0. Potom je poveo i sa 6-1, te iskoristio drugu meč-loptu.

Bio je ovo peti međusobni meč ove dvojice tenisača i Karlović je sada u prednosti 3-2. U meču je Karlović odservirao 23 asa, a osvojio je 82 posto poena nakon prvog servisa (60 od 73).

Novi Karlovićev suparnik je pobjednik meča Vasek Pospisil - Robin Haase. (TS)

ATP Basel, 1. kolo:

Karlović - Berdych (2) 4-6, 7-6(4), 7-6(2)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider