Tenis
SPORTOVI
Tenis
Treće kolo

Ćorić velikim preokretom izborio meč s Isnerom

Borna je izgubio prvi set, ali je onda proigrao i zasluženo slavio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u 3. kolo ATP turnira u američkom Winston-Salemu, on je u susretu 2. kola svladao Amerikanca Donalda Younga sa 4-6, 6-4, 6-2 nakon dva sata i dvije minute igre.

Oba su igrača imala odličan postotak ubačenog prvog servisa te odličnu realizaciju nakon njegova ubačaja u prvih devet gemova dvoboja i stoga nisu dopustila suparniku niti jednu break-loptu. Nažalost, kada je Ćorić servirao za ostanak u prvom setu upao je u krizu prvoga servisa, pa je Young stigao do break-lopte koja je ujedno bila i set-lopta, a više od jedne prilike nije mu niti trebalo.

No, Ćorić je uzvratio oduzevši servis Youngu u prvoj igri drugog seta, tada je Amerikanac promašio tri prva servisa, a Ćorić je osvojio sva tri poena na drugom. Usto, Young je na break-loptu napravio dvostruku servis-pogrešku. Iako će Ćorić ispustio break prednosti u četvrtoj igri, odmah u petoj je napravio novi kojega je zadržao do kraja te dionice igre i poravnao rezultat u meču.

I treći je set počeo kao drugi, Ćorić je u prvoj igri oduzeo servis Youngu, a odmak od scenarija drugog seta dogodio se u četvrtoj igri kada je Ćorić uspio zadržati servis spasivši pritom break-loptu suparnika. Konačno rješenje dvoboja dogodilo se u petoj igri kada je Ćorić ostvario još jedan break iskoristivši četvrtu priliku u tom gemu za 4-1 i zatim mirno priveo susret kraju.

Bio je ovo drugi dvoboj Ćorića i Younga i druga pobjeda 20-godišnjeg Zagrepčanina koji će u 3. kolu igrati protiv boljeg Amerikanca Johna Isnera koji je sa 2-6, 7-6 (5), 6-3 svladao Rusa Andreja Kuznjecova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider