Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajan meč

Ćorić velikim preokretom do 2. kola Miamija

Hrvatski tenisač Borna Ćorić velikim je preokretom u dvoboju s Austrijancem Andreasom Haider-Maurerom stigao do pobjede 1-6, 6-3, 7-6 (3) u 1. kolu turnira Masters 1000 serije u Miamiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćorić je stigao do drugog trijumfa protiv Austrijanca u razmaku od dva tjedna, nakon što ga je pobijedio i u 1. kolu turnira u Indian Wellsu, tada s uvjerljivijih 6-4, 6-4. U Miamiju je 18-godišnji Zagrepčanin odigrao vrlo loš prvi set, vratio se u drugom, ali nakon što je na početku odlučujuće dionice Haider-Maurer poveo 3-0, a hrvatski tenisač zatražio pomoć fizioterapeuta, sve je ukazivalo na pobjedu Austrijanca i uzvrat za poraz u Indian Wellsu.

No, masaža i lijekovi pomogli su Ćoriću da se riješi boli u trbušnom zidu, pa je u sedmom gemu vratio break, a u devetom došao u priliku još jednom oduzeti servis suparniku. Međutim, Haider-Maurer je odličnom reakcijom na mreži spasio break-loptu. Dva gema poslije Austrijancu nije bilo spasa. Nizom pogrešaka darovao je break Ćoriću, što 18-godišnji Hrvat u sljedećem gemu nije znao pretvoriti u pobjedu. Po četvrti put slomivši Ćorićev servis u meču, Haider-Maurer je izborio odlučujući tie-break. Ono što je propustio učiniti u 12. gemu, Ćorić je uspio u tie-breaku koji je dobio za 7-3 i nakon dva i pol sata velike borbe, meča punog iscrpljujućih, dugačkih izmjena i velikih preokreta, slavio s 1-6, 6-3, 7-6 (3).

Ćorić će imati jedan dan za oporavak i pripremu uoči dvoboja 2. kola, u kojem ga čeka 18. nositelj Belgijac David Goffin s kojim se do sada susreo jednom, prošle godine u polufinalu turnira u Baselu, gdje je belgijski tenisač slavio u tri seta.

Hrvatska će u 2. kolu imati dvojicu predstavnika. Ivo Karlović je kao 20. nositelj bio slobodan u 1. kolu, a u drugom će igrati protiv Kolmbijca Alejandra Falle. U međusobnim dvobojima je 1-1. Falla je slavio 2008. u Roland Garrosu, a Karlović mu uzvratio svladavši ga 2013. pred njegovim navijačima, u finalu ATP turnira u Bogoti.

ATP Miami - 1. kolo:

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Andreas Haider-Maurer (Aut) 1-6, 6-3, 7-6 (3)

Martin Kližan (Slk) - Paolo Lorenzi (Ita) 6-3, 6-4

Mihail Kukuškin (Kaz) - Steve Johnson (SAD) 6-4, 3-6, 6-2

Alejandro Falla (Kol) - Michael Berrer (Njem) 6-7 (5), 6-4, 6-4

Mihail Južnij (Rus) - Andrej Golubjev (Kaz) 4-6, 6-2, 6-3

Simone Bolelli (Ita) - Marcos Baghdatis (Cip) 6-2, 6-2

Tejmuraz Gabašvili (Rus) - Pablo Andujar (Špa) 0-6, 7-6 (4), 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider