Tenis
SPORTOVI
Tenis
Kakav meč

Ćorić stigao Baghdatisa, a onda ovaj predao meč usred tie-breaka!

Nevjerojatnim preokretom je hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić stigao do četvrtfinala turnira ATP 500 serije u Dubaiju protiv 11 godina starijeg Marcosa Baghdatisa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcos Baghdatis morao je predati meč Borni Ćoriću u 2. kolu ATP turnira u Dubaiju pri rezultatu 4-4 u odlučujućem tie-breaku, nakon što je 18-godišnji Hrvat nadoknadio zaostatak od dva breaka u trećem setu te 1-4 u posljednjem gemu.

Cipranin, nedavni polufinalist PBZ Zagreb Indoorsa koji je ove sezone u odličnoj formi, naknadio je set zaostatka i stigao do vodstva 4-1 u trećem setu, kad je započeo dramatičan zaplet i još dramatičniji rasplet dvoboja.

Borna Ćorić, koji je do tog trenutka čak šest puta gubio servis, više nijednom nije pokleknuo na početnom udarcu te uspio nadoknaditi zaostatak od dva breaka i izboriti tie-break.

Uslijedio je novi obrat, vodstvo Baghdatisa 4-1 nakon kojeg Cipranin više nije osvojio nijedan poen. Kad je Ćorić stigao do 4-4 Cipranin je nakon poduže stanke predao dvoboj.

Prema prvim neslužbenim i nepotvrđenim informacijama, Baghdatis nije bio u stanju nastaviti meč uslijed snažnih grčeva koji su ga uhvatili nakon dva sata i 55 minuta iscrpljujuće borbe.

Ćorića u četvrtfinalu čeka 3. nositelj Britanac Andy Murray koji je s uvjerljivih 6-0, 6-2 nadigrao Portugalca Joaoa Sousu.

ATP Dubai - 2. kolo:

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Marcos Baghdatis (Cip) 6-4, 3-6, 6-6, predaja
Richard Gasquet (Fra) - Roberto Bautista Agut (Špa/7) 6-4, 3-6, 7-6 (6)
Sergij Stahovskij (Ukr) - Denis Istomin (Uzb) 6-4, 3-6, 6-4
Andy Murray (VB/3) - Joao Sousa (Por) 6-0, 6-2
Tomaš Berdych (Češ/4) - Simone Bolelli (Ita) 7-6 (7), 5-7, 6-0
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider