Tenis
SPORTOVI
Tenis
Vekić konačno slavila

Ćorić spasio tri meč-lopte i izborio glavni turnir u Indian Wellsu

Mladi hrvatski tenisač, 18-godišnji Borna Ćorić izborio je nastup u 1. kolu velikog ATP turnira u Indian Wellsu nakon što je u susretu posljednjeg kola kvalifikacija svladao tri godine starijeg Amerikanca Bjorna Fratangela sa 6-2, 1-6, 7-6 (7)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Do pobjede protiv 170. igrača svijeta Ćorić je stigao spasivši tri meč-lopte. Nakon odličnog starta i osvajanja prvog seta sa 6-2, Ćorić je drugi set izgubio sa 1-6, a u petom gemu trećeg seta još jednom je izgubio servis, te je Fratangelo kod vodstva 5-4 imao servis za pobjedu. Amerikanac je u tom gemu stigao do prve meč-lopte, ali je Ćorić uspio osvojiti tri poena zaredom i vratiti izgubljeni servis. U "tie-breaku" Fratangelo je imao još dvije meč-lopte, jednu na Ćorićev, ednu na svoj početni udarac, a nakon što ih nije iskoristio naš je mladi as iskoristio svoju prvu priliku za pobjedu.

U 1. kolu Ćorić će igrati protiv Austrijanca Andreasa Haider-Maurera.

U Indian Wellsu će osim Ćorića nastupiti još trojica hrvatskih predstavnika, Marin Čilić, Ivo Karlović i Ivan Dodig. Čiliću ovo će biti prvi turnir u 2015. godini i prvi nastup na ATP Touru nakon "Mastersa" u Londonu u studenome, a kao 10. nositelj slobodan je u 1. kolu, dok će u 2. kolu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Rusa Tejmuraza Gabašvilija i Argentinca Juana Monaca.

Slobodan u 1. kolu je i 21. nositelj Ivo Karlović koji u 2. kolu čeka boljeg iz susreta između Španjolca Marcela Granollersa i Amerikanca Stevea Johnsona, dok će Dodig u 1. kolu odmjeriti snage s Portugalcem Joaom Sousom.

Hrvatske tenisačice Mirjana Luči-Baroni i Ajla Tomljanović nisu se uspjele plasirati u 2. kolo WTA turnira u Indian Wellsu. Bolje od njih bile su domaće igračice Alison Riske, odnosno Irina Falconi. Riske je svladala Luči-Baroni sa 6-2, 6-3 za samo sat i 20 minuta, dok je Falconi nadigrala Tomljanović sa 7-6 (6), 6-4 u susretu koji je trajao sat i 47 minuta.

Lučić-Baroni je protiv Riske čak četiri puta gubila servis, dok je ona uspjela ostvariti samo jedan "break", te je tako u četvrtom međusobnom dvoboju pretrpjela drugi poraz.

I Tomljanović i Falconi susrele su se po četvrti put, te je Amerikanka ostvarila drugu pobjedu. Bio je to dvoboj u kojemu su obje igračice imale razdoblja dobre i loše igre, no u ključnim trenucima uspješnija je bila Amerikanka. Falconi je povela sa 2-0 u prvom setu, da bi Tomljanović osvojila sljedeća četiri gema, ali je Falconi novim preokretom stigla do prednosti od 6-5 uz servis. No o pobjednici prvog seta odlučivao je "tie-break" koji je otišao na stranu Amerikanke. U drugom setu Tomljanović je povela sa 3-0 uz dva "breaka" prednosti, no do kraja je susreta osvojila samo jedan gem.

Ranije je 2. kolo u Indian Wellsu izborila 18-godišnja Donna Vekić koja je pobijedila Amerikanku Louisu Chirico sa 6-4, 6-3 poslije sat i 14 minuta igre. Tako je Vekić napokon prošla prvo kolo na nekom WTA turniru, što joj je posljednji puta uspjelo u rujnu prošle godine u Taškentu. U drugom kolu Donna Vekić će igrati protiv Zarine Dijas iz Kazahstana, 32. tenisačice na WTA listi, od koje je početkom godine izgubila u Shenzenu.

WTA Indian Wells, 1. kolo:

Monica Niculescu (Rum) - Aleksandra Krunić (Srb) 6-2, 6-1

DONNA VEKIĆ (HRV) - Louisa Chirico (SAD) 6-4, 6-3

Katerina Siniakova (Češ) - Jevgenija Rodina (Rus) 6-3, 6-3

Sloane Stephens (SAD) - Chanelle Scheepers (JAR) 7-5, 7-5

Mona Barthel (Njem) - Kristina Mladenović (Fra) 6-3, 5-7, 6-4

Alison Van Uytvanck (Bel) - Kurumi Nara (Jap) 4-6, 6-3, 6-2

Marina Eraković (NZ) - Grace Min (SAD) 6-3, 6-1

Jelena Vesnina (Rus) - Katerina Kozlova (Ukr) 6-3, 6-3

Darija Gavrilova (Rus) - Silvia Soler (Špa) 6-3, 6-4

Sachia Vickery (SAD) - Ala Kudrjavceva (Rus) 7-6 (6), 7-6 (6)

Irina Falconi (SAD) - AJLA TOMLJANOVIĆ (HRV) 7-6 (6), 6-4

Lara Arruabarrena (Špa) - Magdalena Rybarikova (Svk) 6-0, 6-1

Monica Puig (Pue) - Nicole Gibbs (SAD) 6-3, 7-5

Anastazija Pavljučenkova (Rus) - Johanna Larsson (Šve) 6-4, 6-3

Heather Watson (VB) - Julia Goerges (Njem) 6-4, 5-7, 6-3

Alison Riske (SAD) - MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) 6-2, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider