Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Goran najviše pomaže'

Ćorić se vratio u Hrvatsku i otkrio: Dugoročni cilj je biti broj jedan!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić koji se prošlog tjedna pobjedom nad Rafaelom Nadalom domogao polufinala na ATP turniru Baselu i postao najmlađi među 100 najboljih na ATP ljestvici, po povratku u Zagreb izjavio je da ne želi preskakati stepenice u razvoju te da mu je cilj sljedeću sezonu završiti u Top 50.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza Ćorića je najbolji tjedan u karijeri. Tri tjedna prije nego što će proslaviti 18. rođendan, hrvatski tenisač probio se do polufinala turnira serije ATP 500 u Baselu.

"Imao sam jako kvalitetnih mečeva, pobijedio dvojicu igrača iz Top 15, od kojih je jedan od najboljih u povijesti tenisa. To mi je najbolji turnir u karijeri i stvarno sam zadovoljan rezultatom. Na ovome ne treba stati, nego na tome treba graditi nešto veće", rekao je Borna Ćorić na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Zagrebu.

Rezultat iz Basela gurnuo ga je na 93. mjesto ATP ljestvice, čime je postao najmlađi igrač u Top 100 te prvi nakon Rafaela Nadala i Richarda Gasqueta koji se probio među sto najboljih na svijetu prije 18. rođendana. Domet je to u koji ni sam nije vjerovao, iako mu ga je Goran Ivanišević prorekao: "Goranu sam rekao da je lud. Ja sam mislio da bi bilo odlično ako završim među 150 najboljih. Ispostavilo se da sam ja pogriješio i drago mi je da mogu priznati pogrešku", otkrio je Ćorić koji s Ivaniševićem ima poseban odnos.

"Najviše mi pomaže savjetima. Čujemo se skoro svaki dan, šaljemo si poruke. On je jedan od onih koji mi šalje poruke i kad izgubim da bi mi rekao da je sve u redu."

Ulaskom u Top 100 prije 18. rođendana Ćorić je napravio nešto što nije pošlo za rukom današnjim teniskim velikanima poput Rogera Federera, Novaka Đokovića ili Andyja Murrayja: "Nije mi to od prevelikog značaja. Gledam sebe, ne gledam statistike i što je Federer napravio u mojim godinama. Ja sam Borna Ćorić i imam svoju karijeru."

Ćorić pred sobom ima jasno postavljene ciljeve: "Dugoročni cilj je biti prvi na svijetu. Neću trenirati tenis da budem petnaesti. No, trebam ići korak po korak. Ako ću sad preskakati stepenice, onda ćemo možda svi imati prevelika očekivanja, pa kad se dogode dva ili tri loša poraza moglo bi mi pasti samopouzdanje. Reći ću da je sljedeći cilj završiti godinu u Top 50."

Taj će cilj pokušati ostvariti s novim trenerom. Za vrijeme turnira u Baselu objavio je odluku o prekidu suradnje s Britancem Ryanom Jonesom, s kojim je trenirao protekle dvije godine: "U Baselu su bili mama, tata i sestra kao treneri pa ću možda njih voditi na put. S njima mi stvarno ide dobro. Još ima vremena. Trenutačno su njih troje zaposleni", odgovorio je Ćorić na pitanje o tome tko bi trebao biti njegov novi trener.

No, kako stvari stoje, već početkom studenog mamu, tatu i sestru će zamijeniti novi član "tima Ćorić" koji će se pridružiti kondicijskom treneru Marinu Bašiću, fizioterapeutu Veliboru Vibohu i mentalnom treneru Igoru Čerenšeku, prema Borninim riječima "trojcu koji ima podjednake zasluge za sve dosadašnje uspjehe".

Do kraja sezone Ćorića očekuju još dva nastupa na ATP Challengerima, za tjedan dana u francuskom Mouilleron-Le-Captifu, a potom i u Japanu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider