Tenis
SPORTOVI
Tenis
Za točno 100 minuta

Ćorić preko Mine ušao u četvrtfinale Nice

Hrvatski tenisač Borna Ćorić probio se do četvrtfinala ATP turnira u Nici, gdje je u srijedu u 2. kolu svladao Francuza Giannija Minu sa 7-6 (4), 6-2.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Točno 100 minuta bilo je potrebno 18-godišnjem Zagrepčaninu za pobjedu nad 23-godišnjim francuskim tenisačem protiv kojeg je prvi put igrao. Dvoboj su obilježile dugačke izmjene udaraca i rijetke prilike za break. Ćorić je s gubitkom servisa bio suočen u četvrtom gemu, kad je uspio izvući 0-40 nizom od pet poena. Prvi set je odlučen u tie-breaku, u kojem je Ćorić s dva osvojena poena na servis Mine stigao do vodstva 6-3 i iskoristio drugu set-loptu.

U drugom setu je hrvatski tenisač konačno dočekao priliku ugroziti početni udarac Francuza. U drugom gemu je propustio dvije break-lopte (15-40), ali je do breaka stigao četiri gema poslije, kad Mina nije uspio izvući 0-40. U preostala dva gema na servisu Ćorić je izgubio samo jedan poen i nakon sto minuta igre izborio pobjedu 7-6 (4), 6-3 koja ga je odvela u treće četvrtfinale u 2015.

U Dubaiju je u četvrtfinalu pobijedio Andyja Murrayja, a na zemlji u Estorilu izgubio od Guillerma Garcia-Lopeza. U Nici će ga čekati bolji iz dvoboja Australca Jamesa Duckwortha i 18-godišnjeg Francuza Quentina Halysa, koji je u glavni turnir ušao kao "sretni gubitnik" iz kvalifikacija zamijenivši 1. nositelja Gillesa Simona.

ATP Nica - 2. kolo:

Borna Ćorić (HRV) - Gianni Mina (FRA) 7-6 (4), 6-3

Ernests Gulbis (LAT/3) - Aleksandr Dolgopolov (UKR) 7-5, 4-6, 6-1

Leonardo Mayer (ARG /4) - Lucas Pouille (FRA) 6-4, 6-0

Dominic Thiem (AUT) - Nick Kyrgios (AUS/6) 4-3, predaja

Dušan Lajović (SRB) - Pablo Carreno Busta (ŠPA) 6-3, 4-6, 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider