Tenis
SPORTOVI
Tenis
'Ovdje je sve moguće'

Ćorić predvodi Hrvatsku protiv Srbije: Idemo na pobjedu!

Borna Ćorić pun sampouzdanja dočekuje Davis Cup ogled u Kraljevu protiv Srbije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U izostanku Marina Čilića, 18-godišnji supertalent postavljen je kao naš prvi igrač i ta ga uloga ne plaši. Iako svjestan kako uloga velikog favorita pripada Đokoviću i društvu, najavljuje žestoku borbu za pobjedu. Ključevi uspjeha u dvoboju protiv Srbije dani su u ruke 18-godišnje nade. Prvi put u karijeri, Borna Ćorić zaigrat će kao prvi hrvatski reket zbog ozljede Marina Čilića.

"Nažalost, nemamo njega. Sigurno da mi nismo favoriti, ali to ne znači ništa. Ovo je tenis, ovo je Davis Cup, tu je sve moguće! Na nama je da damo sve od sebe, da se borimo, pa ćemo vidjeti što će biti", optimistično će Ćorić.

Donese li borba zadovoljavajući rezultat u prva dva dana, trećeg nas očekuje prvi meč na relaciji Ćorić - Đoković.

"To je još daleko. Prvo igram, mislim, protiv Troickog, tako da ću se prvo na njega fokusirati, pa onda tek ako će doći do tog meča, ali sigurno da bi mi bilo jako drago da igram protiv njega."

Najbolji tenisač svijeta se u razgovoru za Novu TV biranim riječima osvrnuo na veliki Bornin talent.

Osnovni cilj sezone je vrlo blizu

"Stvarno jedno veliko hvala na tome. Stvarno mi jako puno znači. I za neko samopouzdanje i daljnji napredak."

Upravo je s Đokovićem trebao igrati u finalu Dubaija, no ispriječio se Federer. Ipak, prošlotjedni uspjeh sjajno se naslonio na fantastično odrađenu lanjsku sezonu. 2014. godinu počeo je kao 303. igrač svijeta, da bi je na kraju okončao kao 102., a dobri rezultati na otvaranju nove sezone već su ga gurnuli do visokog 61. mjesta.

To znači da je osnovni cilj sezone: ući u TOP 50, već sada vrlo blizu. No, planovi se ne mijenjaju.

'Bit će mi drago ako bude dobra atmosfera'

"Imam još nekih 200 poena do toga, tako da ću morati igrati jako dobro da bih to ostvario. Ovo mi je jako puno pomoglo, da sam u tako ranoj fazi sezone napravio već dosta poena, ali meni je ostalo sve isto."

Što se tiče vruće atmosfere u Kraljevu, Borna je spreman na sve.

"Ja volim kad je takva atmosfera, kad je napeto. Sigurno da se neće za mene navijati, ali već sam navikao. Bit će mi drago ako bude dobra atmosfera, ako bude puna dvorana kao što sam čuo da će biti. Idemo mi na pobjedu i to je jedino s čime možemo biti zadovoljni. Koliko je to realno, ja ne znam, ali sigurno da ćemo se boriti, dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider