Tenis
SPORTOVI
Tenis
Najmlađi u 'klubu'

Ćorić napravio ono što nije uspio ni prvi igrač svijeta - Novak Đoković

Borna Ćorić upisao je u četvrtak u Dubaiju drugu pobjedu nad igračem iz Topa 10 svjetskog tenisa. Nakon Rafaela Nadala prošle godine, Ćorić je sada slavio protiv Andyja Murrayja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćorić je obje pobjede upisao u četvrtfinalu ATP turnira iz serije 500, te su u oba slučaja tenisači koje je porazio držali treće mjesto na ATP-jevoj ljestvici najboljih igrača. Ćorić je protiv Murrayja slavio sa 6:1, 6:3, a pritom mu nije dopustio da izbori ijednu break-loptu.

Ćorić je tako postao deveti igrač koji je ostavio Murrayja bez break-lopte u cijelom meču, otkako je Škot postao profesionalac na ATP Touru 2005. godine. Prethodno su Murrayja bez break-lopte ostavljali: Roger Federer, Rafael Nadal (3 puta), Stan Wawrinka, Philipp Kohlscreiber, Marcos Baghdatis, Justin Gimelstob, Tommy Robredo i naš Ivan Ljubičić.

U svom tom društvu, Ćorić je ipak najmlađi koji je Murrayja ostavio bez prilike za break, a još zanimljivije zvuči podatak da to nije pošlo za rukom prvom igraču svijeta i jednom od najboljih svih vremena - Novaku Đokoviću.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider