Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
Borna eksplodirao

Ćorić izgubio prvi set pa pregazio Pospišila: Hrvatska povela protiv Kanade!

Pobjedom Borne Ćorića Hrvatska je krenula prema četvrtfinalu Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je povela protiv Kanade s 1:0 u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa nakon što je Borna Ćorić pobijedio Vaceka Pospisila sa 3:6, 6:2, 6:3, 6:2 pred više od 2000 gledatelja u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Ćorić je u ovom meču nastupio u svojstvu prvog hrvatskog igrača jer je Marin Čilić dobio dan odmora više nakon sjajnog, ali i iscrpljujućeg nastupa na Australian Openu gdje je izgubio finale od Rogera Federera.

Peter Polansky bio je prvotno najavljen kao Ćorićev protivnik, ali je kanadski izbornik Frank Dancevic napravio promjenu i na teren poslao Pospisila.

Povratnik u hrvatsku reprezentaciju Borna Ćorić odigrao je jedan loš gem na početnom udarcu u prvom setu te dvostrukom pogreškom darovao break Pospisilu, koji je Kanađaninu bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

No, u nastavku dvoboja 21-godišnji Ćorić je opravdao ulogu favorita i potpuno preuzeo kontrolu. U drugom i trećem setu Borna je izgubio po tri poena na servirajući i samo je bilo pitanje vremena kad će uspjeti slomiti servis suparnika. U drugom setu to je napravio u drugom i osmom gemu, u trećem mu je bio dovoljan jedan break u drugom gemu.

Ćorić je u trećem gemu četvrtog seta do breaka i vodstva 2:1 stigao nizom od pet poena, nakon što je Pospisil imao 40:0. Kanađanin je još jednom zaprijetio Ćorićevom servisu u šestom gemu, u kojem je imao 0:30, ali je naš tenisač nizom od 11 poena osvojio svoj servis-gem, stigao do novog breaka i osigurao tri meč-lopte. Ćorić je na prvu priliku za kraj meča promašio, ali na drugu poslao neobranjiv forhend za pobjedu nakon dva sata i 20 minuta borbe, kojom je hrvatska reprezentacija stigla jedan korak bliže novom četvrtfinalu Davis Cupa.

U drugom meču prvog dana Viktor Galović će pokušati pobijediti najboljeg kanadskog tenisača u Osijeku, 18-godišnjeg Denisa Shapovalova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider