Tenis
SPORTOVI
Tenis
Uskoro protiv Đokovića?

Ćorić: Federer me je nadigrao, bio sam bez šanse

Mladi hrvatski tenisač, 18-godišnji Borna Ćorić nakon polufinalnog poraza na ATP turniru u Dubaiju od nauspješnijeg igrača u povijesti Švicarca Rogera Federera sa 2-6, 1-6 izjavio je kako za taj poraz nije kriv umor, već ga je Federer potpuno nadigrao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Već jučer sam se malo fizički mučio, ali me nosio adrenalin tako da sam danas bio prilično umoran. No, to nije opravdanje za poraz. Federer me je potpuno nadigrao, bez sam bez šanse", izjavio je Borna Ćorić, a zatim se osvrnuo na svoj cjelokupni nastup u Dubaiju gdje je prvo u nedjelju izgubio od nepoznatog Francuza Fabricea Martina u posljednjem kolu kvalifikacija da bi dobio novu priliku kao "lucky loser" zbog odustajanja Nijemca Philippa Kohlschreibera i stigao do polufinala deklasiravši pritom trećeg igrača svijeta, Britanca Andyja Murraya sa 6-1, 6-3.

"Nakon što sam u nedjelju u zadnjem kolu kvalifikacija odigrao svoj najlošiji meč u zadnjih godinu dana, samo sam želio otići doma malo se odmoriti, a onda mi se otvorila nova prilika. I u 1. kolu glavnog turnira sam bio blizu poraza, a u 2. pogotovo jer sam gubio 4-1 u trećem setu s duplim 'breakom' da bi protiv Murraya odigrao stvarno odličan meč i dobio ga".

Ćorić je tako već odmjerio snage s trojicom od četvorice najboljih tenisača na svijetu u posljednjih 10 godina, osim protiv Murraya i Federera, protiv kojih je igrao u Dubaiju u četvrtak i petak, naš je maldi as u listopadu prošle godine na turniru u Baselu pobijedio Španjolca Rafaela Nadala, osvajača 14 grand slam naslova.

Da bi kompletirao "kolekciju" nedostaje mu još odigrati susret protiv prvog igrača svijeta, Srbina Novaka Đokovića, a priliku za to imat će već sljedećeg tjedna kada će se u Kraljevu igrati dvoboj 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa. Kako će Ćorić i Đoković gotovo sigurno biti prijavljeni kao prvi igrači svojih reprezentacija, njihov međusobni dvoboj mogao bi se igrati kao prvi na programu u nedjelju, ako ukupni pobjednik neće biti poznat već nakon subotnjeg susreta parova.

"Bilo bi lijepo već sljedećeg tjedna u Kraljevu zaokružiti 'Veliku četvorku', ali ako i ne dođe do mog susreta s Đokovićem tamo, on će se dogoditi prije ili kasnije", zaključio je Ćorić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider