Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
'sve ih je propustio'

Ćorić bez premijernog finala nakon niza nerealiziranih break-lopti

Hrvatski tenisač Borna Ćorić ostao je bez svog prvog ATP finala u karijeri nakon što je u polufinalu turnira u Nici izgubio od Argentinca Leonarda Mayera s 4-6, 3-6 za sat i 26 minuta igre...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to frustrirajući meč za Bornu Ćorića, koji je u dva seta propustio realizirati svih 11 break prilika na servis Argentinca, a Mayer je od svoje dvije "break-prilike" iskoristio obje.

U prvom setu Ćorić je propustio dvije prilike za obrat, a kod 4-5 promašio je lagani volej, što je Mayer iskoristio za osvajanje uvodne dionice. Argentinac je drugi set otvorio s vodstvom 3-0, a potom slijedi niz prilika Ćorića da nadoknadi zaostatak.

Kod 1-3 je propustio četiri "break-lopte", kod 2-4 dvije vezane i još jednu, te napokon, kada je kod 3-5 Mayer servirao za meč, još dvije vezane prilike za oduzimanje servisa.

Četvrti nositelj Mayer je i u četvrtfinalu protiv sunarodnjaka Juana Monaca spasio svih šest lopti za obrat, a protiv Ćorića je ubilježio i devet as-servisa. Bio je to drugi međusobni dvoboj Ćorića i Mayera, a i prvi dvoboj je dobio Argentinac, i to lani također u Nici, ali u 1. kolu.

Ćorić je u Nici po treći put u karijeri stigao do polufinala nekog ATP turnira, nakon Basela krajem prošle godine, te Dubaija ranije ove godine.

Mayer će u finalu igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema koji je u drugom polufinalu slavio protiv Amerikanca Johna Isnera s 7-6 (7/5), 6-3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider