Tenis
SPORTOVI
Tenis
Fantastični tenisači

Čilić velikim preokretom donio Hrvatskoj pobjedu protiv Poljske!

Hrvatska Davis Cup reprezentacija upisala je pobjedu protiv Poljske u Varšavi zahvaljujući velikom preokretu Marina Čilića u četvrtom susretu. Čilić je svladao Jerzyja Janowicza u pet setova nakon što je gubio 2-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč problemima u prva dva seta, Marin Čilić uspio je preokrenuti dvoboj protiv Jerzyja Janowicza i pobjedom u pet setova donio Hrvatskoj prolaz u sljedeću fazu natjecanja.

Jerzy Janowicz je igrao vrlo dobro u prva dva seta i stvorio Čiliću dosta problema, međutim u trećem setu Marin je proigrao i na kraju otišao do pobjede u pet setova.

Početak meča nije bio dobar. Janowicz je dva puta oduzeo Čiliću servis u prvom setu i iako je Marin imao više as servisa i winnera, Poljaci su poveli u četvrtom susretu sa 6-3.

U drugom setu otišlo se u 13. igru gdje je Čilić imao sve u svojim rukama. Vodio je s 5-1, činilo se da će poravnati na 1-1 u setovima, ali Janowicz je nanizao šest poena i poveo s velikih 2-0 u setovima.

Treći set donio je boljeg i mirnijeg Čilića iako je Janowicz i dalje prijetio. Međutim hrvatski tenisač iskoristio je set loptu koja mu se ponudila kod 5-4 na servisu Janowicza i stigao je do smanjenja. Tu je Janowicz očito pao, četvrti set je izgubio s glatkih 6-1 da bi u petom setu uslijedila velika borba. Kod 3-3 Marin je uspio oduzeti servis Poljaku, lakoćom je zadržao svoj servis da bi nakon toga stigao do 15-40 i odmah realizirao prvu meč loptu.

Hrvatska je tako osigurala pobjedu i uoči posljednjeg susreta dana u kojem je trebao igrati Borna Ćorić protiv Michala Przysieznog. (TS)

Davis Cup:

Poljska - Hrvatska 1-3

Jerzy Janowicz - Marin Čilić 6-3, 6-7 (5), 4-6, 1-6, 3-6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider