Tenis
SPORTOVI
Tenis
Lako protiv Mathieua

Čilić uspješan u prvom kolu Wimbledona

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira godine, svladavši Francuza Paul-Henrija Mathieua...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U meču koji je trajao dva sata i 31 minutu 25-godišnji Međugorac je slavio sa 6-4, 6-7(2), 6-2, 6-1. Bio je to osmi međusobni dvoboj ovih tenisača i peta Čilićeva pobjeda, druga na travi All England Cluba. U sljedećem ga kolu očekuje Austrijanac Andreas Haider-Maurer, 95. igrač svijeta, koji ga je pobijedio u njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom meču, prije četiri godine u Beču.

Čilić je protiv Mathieua krenuo vrlo uvjerljivo, povevši s 4-0. Kasnije je ispustio jedan break, ali set je ipak osvojio bez poteškoća, a vrijedi istaknuti da je u imao čak 12 prilika za break u prvoj dionici meča! U drugom setu nije bilo oduzetih servisa, pa je odluka pala u tie-breaku u kojem je naš tenisač ostao bez prave šanse.

No, to ga nije nimalo pokolebalo, ubacio je u višu brzinu i sljedeća je dva seta ekspresno riješio u svoju korist, s po dva breaka u svakom od njih. Završio je meč s 27 asova i 86 post osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa. (TS)

Wimbledon, tenisači, 1. kolo:

Čilić - Mathieu 6-4, 6-7(2), 6-2, 6-1

Haider-Maurer - Edmund 6-3, 7-6(4), 6-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider