Tenis
SPORTOVI
Tenis
Haase prva prepreka

Čilić uoči Roland Garrosa: Spreman sam! Vjerujem u dobar rezultat

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nalazi se u Parizu gdje za dva dana počinje drugi Grand Slam turnir sezone Roland Garros...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijeb je napravljen ovoga petka, a isti je za suparnika našem Čiliću donio Nozozemca Robina Haasea. Međugorac ne igra u zavidnoj formi posljednjih tjedana, no vjeruje da se s pobjedom, dvije u nizu može vratiti na pravi put.

* Kako ste se pripremali za sezonu na zemlji nakon povratka od ozljede?

"Nakon nekoliko tjedana i nekoliko turnira na zemlji volio bih da sam odigrao više mečeva, što bi značilo i da sam upisao više pobjeda, no svjestan sam činjenice da sam kasno ušao u sezonu, bez mečeva, što je za mene jako teško. Zemlja je moja najslabija podloga, ali u Parizu uglavnom igram jako dobro, tako da sam u potpunosti pozitivan po tom pitanju. Na treninzima se osjećam jako dobro, tenis ide u dobrom smjeru i vjerujem da će stvari kad tad kliknuti. Potrebno je nekoliko dobivenih mečeva za podizanje samopouzdanja i vjerujem da će nakon toga sve ići svojim tokom".

* Igrate protiv Robina Haasea.

"S njim sam se susreo već upravo ovdje u 1. kolu. Robin može biti nezgodan igrač, no najveća koncentracija mora biti na meni da budem spreman za taj meč. Ne mora to biti lijep meč, ali moram biti spreman na sve. Za mene je najvažnije da upišem pobjedu, pogotovo u toj ranoj fazi turnira. Igra se na tri dobivena seta tako da neće biti lako, ali ja sam spreman i vjerujem da će rezultat također biti dobar".

Tri su puta dosada igrali, no posljednji put 'davne' 2011. godine. Sva je tri puta slavio Čilić, a jednom su igrali upravo na Roland Garrosu. Bilo je to 2008. godine kada je naš tenisač pobijedio sa 7:6, 6:2, 7:6.

Raspored odigravanja mečeva tek će biti objavljen, no Čilić bi na teren trebao u nedjelju ili ponedjeljak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider