Tenis
SPORTOVI
Tenis
Debi na Mastersu

Čilić optimist uoči sudara s Đokovićem: Mogu proći u polufinale!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u najavi je svog prvog nastupa na završnom Mastersu, koji će se održati u Londonu od 9. do 16. studenoga, izjavio kako vjeruje da može izboriti prolazak u polufinale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić će na Mastersu igrati u skupini A, a protivnici će mu biti prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković, Švicarac Stan Wawrinka i Čeh Tomaš Berdych.

"Nadam se kako ću igrati dobro i proći dalje iz skupine. Fokusiran sam na tenis i znam da čak i ako izgubim koji meč mogu ući u polufinale", izjavio je Čilić.

Naš je najbolji igrač Masters izborio prvenstveno sjajnom igrom i pobjedom na US Openu početkom rujna, no ove je godine osvojio još tri turnira (Zagreb, Delray Beach, Moskva), te je u London stigao s omjerom pobjeda i poraza 54:18.

"Veliko mi je zadovoljstvo biti u Londonu. Čast je biti među osam najboljih koji nastupaju na ovom velikom događaju. Ranije sam bio blizu toga da se plasiram, ali nikada nisam imao priliku iskustiti kako je to. Zadasa je osjećaj sjajan", izjavio je Čilić i dodao:

"Sada kad sam Grand slam pobjednik osjećam kako ostali igrači više respektiraju moj tenis. U mečevima koje sam igrao nakon US Opena moji protivnici su jače udarali i više riskirali. Teško je zadržati kontrolu u poenu kada protivnici igraju na sve ili ništa. Ipak, za mene je pozitivno što suparnici misle kako moraju igrati na vrhunskoj razini kako bi me pobijedili. Vodeći igrači s tim se jako dobro nose."

Čilić će u svom prvom nastupu na Mastersu igrati protiv Đokovića u ponedjeljak od 21:00 po hrvatskom vremenu. U dosadašnjih 10 međusobnih dvoboja Čilić niti jednom nije uspio svladati Đokovića, a naš igrač ima negativan omjer i protiv preostala dva suparnika u skupini, protiv Wawrinke je na 2-7, a protiv Berdycha na 4-5.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider