Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka ga Anderson

Čilić u trećem uzastopnom finalu: 'Ovo su mi tri najbolja tjedna u životu'

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se po prvi put u karijeri u treći uzastopni finale na ATP Touru. Nakon naslova u Zagrebu i finala u Rotterdamu Čilić je izborio završnicu i u Delaray Beachu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međugorac je sa 7:6(5), 6:3 slavio nad Amerikancem Johnom Isnerom po četvrti put u karijeri u isto toliko međusobnih ogleda. Čilić je iskoristio tek šestu meč-loptu u susretu koji je bio odgođen na tri sata zbog kiše. Ključan je bio tie-break prvog seta u kojem je Čilić slavio sa 7-5, te nakon toga kontrolirao igru i rezultat do samog kraja.

"Ovo su najbolja tri tjedna u mom životu. Pokazala su mi da mogu zadržati konstantnost iz tjedna u tjedan. Protiv Johna nikada nije lako. Ima odličan servis i jedan jedini poen može odvesti meč na jednu ili drugu stranu", rekao je nakon susreta Čilić.

U meču je ispalio 12 as-servisa, tri više od poznatog servisera. Bili su to sedmi i osmi uzastopni set koji je Čilić osvojio protiv Isnera, te 21. uzastopna pobjeda protiv bilo kojeg američkog tenisača.

Čilić će u finalu igrati protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji je sa 6:2, 6:4 bio bolji od kvalifikanta Stevea Johnsona. Bit će to peti međusobni ogled njih dvojice na Touru, a naš tenisač trenutno ima vodstvo 3:1.

ATP Delray Beach, polufinale:

Čilić (7) – Isner (2) 7:6(5), 6:3

Anderson (4) – Johnson 6:2, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider